Ανατροπή πρόκρισης ο ΠΑΟΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη με ανατροπή (από 0-1 σε 2-1 παίζοντας μάλιστα με δέκα παίκτες) ήταν η μόνη ευχάριστη είδηση για τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς με τη Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα. Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα ήταν η άλλη όψη ενός νομίσματος που ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να το πληρώσει πολύ ακριβά κι ας μην πέφτει η ευθύνη μόνο στις πλάτες των οπαδών του. Είναι υπότροπος στα μάτια της UEFA και τα όσα συνέβησαν ήταν τόσο σοβαρά, που πολύ γρήγορα έκαναν τον γύρο του κόσμου δυσφημώντας για μια ακόμη φορά το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ «υποδέχθηκε» με ρίψη αντικειμένων τους περίπου 800 οπαδούς της Ραπίντ κι αυτοί αντεπιτέθηκαν μπαίνοντας στο γήπεδο με πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους Αυστριακούς, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Πολλοί άλλοι φίλαθλοι αναγκάστηκαν να μπουν κι αυτοί στον αγωνιστικό χώρο για να αποφύγουν τις παρενέργειες των χημικών και το αλαλούμ κράτησε για πολλή ώρα, με τον διαιτητή να απειλεί ότι δεν θα ξεκινήσει ο αγώνας αν δεν επιβληθεί άμεσα η τάξη.

Το ματς ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση και είχε δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ. Παρά την υπεροχή του και την πίεση που ασκούσε, βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Αλαρ στο 25΄ και χρειάστηκε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αθανασιάδης, «μοιραίος» σε τρεις κλασικές ευκαιρίες (ανάμεσά τους και ένα δοκάρι στο 62΄), λύτρωσε τον ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας στο 69΄. Ο ενθουσιασμός κόπασε με την αποβολή του Λάζαρ (δύο κίτρινες) στο 74΄ αλλά ο Κατσικάς έγραψε με σουτ το τελικό 2-1 στο 83΄ και επανέφερε την τάξη.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68΄ Λόρενς),

Ρομπέρ (46΄ Φωτάκης), Γιάννου (46΄ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

ΡΑΠΙΝΤ: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77΄ Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65΄ Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπεργκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή