Δεν πήρε ο ΟΦΗ το πιστοποιητικό

Δεν πήρε ο ΟΦΗ το πιστοποιητικό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα που δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη της ΕΕΑ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (4-3) να μη δώσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα της Κρήτης και να συντάξουν αιτιολογικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στην ΕΠΟ και από κει θα πάρει τον δρόμο για την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Οι λόγοι για τους οποίους ο ΟΦΗ δεν πήρε πιστοποιητικό είναι: α) Η μη προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας και β) η μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή και με την οποία δίνει παράταση στις ΠΑΕ να καταθέσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, από την απόφαση προκύπτει ότι το αίτημα απορρίφθηκε.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο ΟΦΗ επικοινώνησε με τη Σούπερ Λίγκα και επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα, ενώ η προαναφερθείσα τροπολογία θα λειτουργήσει ως ασπίδα στις όποιες πειθαρχικές κυρώσεις προβλέπονται.

Οι άλλες επτά ομάδες που αντιμετώπιζαν μικρά ή μεγάλα προβλήματα κατάφεραν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να πάρουν πιστοποιητικά συμμετοχής:

– Ο Παναθηναϊκός, παρότι δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή για «τεχνικούς λόγους» όπως υποστήριξε ο Αρ. Καμάρας, πήρε από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής κατά πλειοψηφία. Ωστόσο, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταθέσει νέα εγγυητική επιστολή. Ο,τι ισχύει για τον Παναθηναϊκό, ισχύει και για τον Αρη.

– Περιπετειώδης ήταν η απόφαση για έκδοση πιστοποιητικού στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα την τελευταία στιγμή, όταν εμφανίστηκε εκπρόσωπός της στα γραφεία της ΕΕΑ και προσκόμισε επιταγή από τον ΟΠΑΠ προς τη ΦΑΕ Αθηνών και βεβαίωση από την εφορία ότι τις τελευταίες ημέρες κατέβαλε πάνω από 900.000 ευρώ. Επίσης η βεβαίωση ανέφερε πως η μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας οφείλεται στο ότι «έκλεισε το σύστημα» και ότι τη Δευτέρα η ΑΕΚ θα έχει φορολογική ενημερότητα.

– Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τη φορολογική ενημερότητα που είχε λήξει και κατέθεσε εγγυητική επιστολή, ο Πανιώνιος κατέθεσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ ο Πανθρακικός κατέθεσε εγγυητική επιστολή.

– Ο Πλατανιάς, τέλος, κατέθεσε σε τράπεζα το ποσό των 500.000 ευρώ με τον χαρακτηρισμό ότι προορίζεται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οπως προαναφέραμε, το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσαν χθες τροπολογία, που δίνει διορία στις ΠΑΕ να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα έως τις 24 Σεπτεμβρίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή