To Λονδίνο υποδέχεται τους Παραολυμπιακούς

To Λονδίνο υποδέχεται τους Παραολυμπιακούς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου αρχίζουν στο Λονδίνο οι 14οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, που θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου. Συνολικά στους Αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 αθλητές εκπροσωπώντας 150 χώρες, με το σύνθημα «Εμπνέουμε μια ολόκληρη γενιά!».

Οι Βρετανοί διοργανωτές καινοτομούν στην παραολυμπιακή λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, καθώς Ουαλλία, Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία θα έχουν από μία «εθνική φλόγα». Οι τέσσερις φλόγες, θα ενωθούν προκειμένου να δημιουργηθεί η παραολυμπιακή φλόγα για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Η οργάνωση για τη μεταφορά των αθλητών είναι υποδειγματική και όπως αναφέρει ο επικεφαλής των Βρετανικών Αερογραμμών σε θέματα επιχειρήσεων, Αντι Λορντ: «Προετοιμαζόμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου», και «η British Airways έχει αναλάβει τη μεταφορά 25 αποστολών ανά τον κόσμο έχοντας μεριμνήσει για κάθε λεπτομέρεια», τόνισε. Κάθε αθλητής που συμμετέχει στη διοργάνωση θεωρεί εαυτόν νικητή και όχι αδίκως. Οι ιστορίες όλων των αθλητών είναι συγκινητικές και αποτελούν παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους, αλλά και μια αποθέωση της ψυχικής δύναμης και των ιδεωδών που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Η ελληνική αποστολή διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, σημαιοφόρος της οποίας θα είναι ο κολυμβητής Χρήστος Ταμπαξής. Στους προηγούμενους αγώνες, που διεξήχθησαν στο Πεκίνο, η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει 24 μετάλλια, γεγονός που αποτέλεσε ιδιαίτερα μεγάλο επίτευγμα. Φέτος, η ελληνική εκπροσώπηση γίνεται από 61 αθλητές και αθλήτριες, που θα αγωνιστούν σε 9 αθλήματα. Η αποστολή έφθασε στο Λονδίνο την Τετάρτη. Στο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκε η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, προκειμένου να ευχηθεί κάθε επιτυχία στους αθλητές. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αθλητική στιγμή και έναν μοναδικό αγώνα, όπως είναι αυτός που δίνουν οι αθλητές με προβλήματα αναπηρίας. Η κατάθεση ψυχής των αθλητών μας αποτελεί παράδειγμα που ενώνει τον ελληνικό λαό», ανέφερε η ΓΓΑ. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στους αθλητές και στις αθλήτριες τόνισε: «Οι αθλητές πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι με πνεύμα αλληλοϋποστήριξης, καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, διότι έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει». Ο σημαιοφόρος Χρήστος Ταμπαξής συμμετέχει ανελλιπώς στους Παραολυμπιακούς από το 1996, στην Ατλάντα, έχοντας κατακτήσει τέσσερα μετάλλια στο ύπτιο. Είναι μάλιστα και κάτοχος δύο παραολυμπιακών ρεκόρ. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι τα 24 μετάλλια που κατακτήθηκαν στο Πεκίνο, είχαν φέρει την Ελλάδα στην 20ή θέση ανάμεσα σε 148 χώρες, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή