Μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ στην UEFA

Μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ στην UEFA

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται η αγωνία στον ΠΑΟΚ σχετικά με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Ραπίντ Βιέννης.

Χθες, το ενδιαφέρον όλων ήταν στραμμένο στα γραφεία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στην Ελβετία, όπου συζητήθηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση.

Η πρόταση του πειθαρχικού εισαγγελέα δημιούργησε ανησυχία και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των διοικούντων της ΠΑΕ. Ο εισαγγελέας πρότεινε ως ποινή για τα γεγονότα της Τούμπας ετήσιο αποκλεισμό με αναστολή, τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Στα γραφεία της UEFA μετέβησαν χθες οι κ. Μαυρομάτης και Τσάτσος προκειμένου να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής. Ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί, χωρίς αυτό να αποτελεί απαραιτήτως κακό οιωνό για τον ΠΑΟΚ, αφού ως γνωστόν, σε πρώτο βαθμό η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA δικάζει μόνο με βάση τα υπομνήματα. Η παρουσία δικηγόρων και η ακροαματική διαδικασία επιτρέπεται μόνο σε δεύτερο βαθμό.

Πάντως, υπέρ του ΠΑΟΚ αναμένεται να μετρήσει η παραδοχή των διοικούντων της Ραπίντ ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από τους οπαδούς της δικής τους ομάδας. Κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση θα βγει σήμερα.

Εκτός από την ορατή απειλή της τιμωρίας, ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει και τον έλεγχο της UEFA για το «οικονομικό φερ πλέι».

Την προσεχή Παρασκευή η UEFA θα ελέγξει την πορεία των οικονομικών της ΠΑΕ, κάτι που ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει νωρίτερα, λόγω της κλήρωσης για τους ομίλους του Europa League.

Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» διαρρέουν ότι δεν ανησυχούν, καθώς μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας της ομάδας από τον Ιβάν Σαββίδη τα μηνύματα είναι θετικά και υπάρχει αισιοδοξία ότι ο σύλλογος θα μπορέσει να ξεπεράσει τις οποίες οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν ή δημιουργηθούν.

Στον αγωνιστικό τομέα ικανοποίηση επικρατεί έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ωστόσο ο τραυματισμός του Σαλπιγγίδη επισκίασε την επιτυχία. Ο Σαλπιγγίδης υπέστη κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού έπειτα από ένα δυνατό μαρκάρισμα στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Σύμφωνα με την ιατρική εκτίμηση, θα μείνει για περίπου ενάμιση μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα τον στερηθεί στον αγώνα ρεβάνς με τη Ραπίντ Βιέννης, αλλά και στα ματς του πρωταθλήματος.

Επίσης θα απουσιάσει και από τους δύο πρώτους αγώνες της εθνικής ανδρών για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 με αντιπάλους τη Λεττονία στις 7/9 εκτός έδρας και τη Λιθουανία στις 11/9 στο Καραϊσκάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή