Επι σκοπον

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαρακτηρίζουν πρωτάθλημα του… Μνημονίου, καθώς οι περισσότερες ΠΑΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης, μη έχοντας χρήματα, έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τα έξοδά τους. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επαγγελματικό πρωτάθλημα των… εφήβων βλέποντας τις βασικές ενδεκάδες της ΑΕΚ, του Αρη, του Πανιωνίου, αλλά και πολλών άλλων ομάδων να απαρτίζονται από αμούστακα παιδάκια.

Επειδή, όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, ας προσπαθήσουμε να δούμε την καλή. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, η καλή είναι και ελπιδοφόρος. Διότι με την τακτική παραγόντων του ποδοσφαίρου που είχαν συνηθίσει να χρεοκοπούν τις εταιρείες, επωφελούμενοι οι ίδιοι δόξα αλλά και χρήμα, πιάσαμε… πάτο.

Πλέον οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δουλέψουν με τα φυτώριά τους. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Να αναζητήσουν νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στις μικρότερες κατηγορίες και να τους αναδείξουν. Το κέρδος τους θα είναι διπλό. Και αγωνιστικό και οικονομικό. Ο καλός έμπορος είναι αυτός που αγοράζει φθηνά.

Είναι σίγουρο πως αυτές οι ομάδες για πολλά χρόνια θα παραμείνουν στη σκιά των δύο τριών που θα μπορούν από τα χρήματα των ευρωπαϊκών κυπέλλων να αποκτούν έτοιμους παίκτες. Ομως, είμαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου, με την υπομονή και τη συμπαράσταση των οπαδών τους θα φτάσουν σε ένα επίπεδο ώστε να είναι ανταγωνιστικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή