Στο β΄ γκρουπ, περιμένοντας κέρδη

Στο β΄ γκρουπ, περιμένοντας κέρδη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θερμό χειροκρότημα των οπαδών του ήταν το μεγάλο κέρδος από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μάλαγα, άσχετα αν δεν κατάφερε να τη συνδυάσει με την πρόκριση ή μια νίκη, έστω για την τιμή των όπλων.

Η πτήση ήταν χαμηλή σε σχέση με τις απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης ανατροπής, αλλά οι οπαδοί της ομάδας έφυγαν με την αίσθηση ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχος.

Με την προσθήκη του Κουίνσι, του Σο και ενδεχομένως μιας μεταγραφής της τελευταίας στιγμής από την ελεύθερη αγορά (η σχετική προθεσμία λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα γίνει μια προσπάθεια για κάτι αξιόλογο σε προσιτή τιμή), οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Ο χρόνος βοηθάει και στην καλύτερη προσαρμογή των νεοφερμένων παικτών. Ολοι έχουν δείξει καλά στοιχεία και δίνουν ελπίδες για το μέλλον.

Παρά τη φτωχή παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός θα είναι στο β΄ γκρουπ δυναμικότητας στην αυριανή κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ. Η συμμετοχή του στη διοργάνωση δεν αποτελεί «μαξιλαράκι ασφαλείας» μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και από οικονομικής, καθώς τα έσοδα μπορεί να ξεπεράσουν υπό προϋποθέσεις ακόμα και τα 10 εκατ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη δύσκολη εποχή. Τα εγγυημένα έσοδα είναι 3,4 εκατ. ευρώ (2,1 από τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και 1,3 εκατ. από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), ποσό που θα αυξηθεί από το «μάρκετ πουλ» της UEFA και θα φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ, αν οι «πράσινοι» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα φτάσει μέχρι τους 32 της διοργάνωσης. Αν όχι, θα το μοιραστεί ισόποσα με όποιον από τους Ατρόμητο ή ΠΑΟΚ πετύχει κάτι ανάλογο.

Στο ποσό αυτό θα προστεθούν τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις αγωνιστικές επιτυχίες. Κάθε νίκη στους ομίλους προσφέρει 200 χιλ. ευρώ και κάθε ισοπαλία 100 χιλ., ενώ αν προκριθεί ως πρώτος στη φάση των «32» θα εισπράξει 600 χιλ. και ως δεύτερος 400 χιλ. ευρώ.

– Ο Μπουμσόνγκ έκανε θεραπεία και δεν έχει ελπίδες να παίξει στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή