Εφικτός ο στόχος της πρόκρισης

Εφικτός ο στόχος της πρόκρισης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Βιτόρια, απέναντι στη γνώριμή του από την πρώτη φάση Κάχα Λαμποράλ, θα αρχίσει ο Ολυμπιακός, την ερχόμενη Πέμπτη, την προσπάθεια πρόκρισης στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την επόμενη ημέρα, στο ΟΑΚΑ, την πρώτη του 3ου ομίλου, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στον πέμπτο όμιλο, οι συστάσεις για την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι είναι περιττές για τον Ολυμπιακό. Οι μεν Καταλανοί τελείωσαν την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με το καλύτερο ρεκόρ (9 νίκες – 1 ήττα), όπως και η ΤΣΣΚΑ, αλλά είχαν καλύτερη ισοβαθμία, ενώ η Μακάμπι ήταν επίσης πρώτη στον όμιλό της, με ρεκόρ 8 νίκες – 2 ήττες.

Η Μπαρτσελόνα έχει, μακράν, την καλύτερη αμυντική αποτελεσματικότητα από την πρώτη φάση, δεχόμενη μόλις 63,6 πόντους, ενώ η Μακάμπι είναι η δεύτερη παραγωγικότερη ομάδα με μέσο όρο 81 πόντους.

Η Σιένα δεν έχει τη σταθερότητα των προηγούμενων ετών, αλλά στη νέα… «έκδοσή» της παραμένει αξιόμαχη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση με μ.ό. 87,9 πόντους, ενώ είναι πρώτη στα τρίποντα με ποσοστό 43,3% και στις ασίστ με μέσο όρο 17,6. Η Χίμκι βρίσκεται στη «σκιά» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά πρόκειται για ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού μπάσκετ. Αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και τον νίκησε δις, ενώ είναι αυτονόητη η υψηλή ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τουρκικών ομάδων Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε. Πάντως, ο Ολυμπιακός, πέρυσι, απέκλεισε ταυτόχρονα την Εφές και την Μπεσίκτας στον ίδιο όμιλο των τεσσάρων ομάδων. Επίσης, η Κάχα φαντάζει ως η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Στον έκτο όμιλο δεσπόζουν τα παραδοσιακά ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα αναβιώσουν τους τελικούς των φάιναλ φορ του 2007 και του 2009. Αυτή τη φορά, στον πάγκο των Ρώσων θα είναι ο Ετορε Μεσίνα, αλλά από τον πάγκο του «Τριφυλλιού», θα λείπει ο φίλος του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η ΤΣΣΚΑ, παρά την περυσινή αποτυχία της στην Κωνσταντινούπολη, εξακολουθεί να είναι η ακριβότερη ομάδα της Ευρωλίγκας, αφού διατηρεί το ρόστερ με «αστέρες». Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του και πάλι τη Ρεάλ, την οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ, με τους Μαδριλένους να στοχεύουν στις δύο πρώτες θέσεις του νέου ομίλου. Τον ίδιο στόχο έχει και η Ζαλγκίρις, εφόσον συνεχίσει να παίζει με τους ρυθμούς που είχε στα 10 παιχνίδια της α΄ φάσης. Η ομάδα του Ισπανού προπονητή Χουάν Πλάθα (επικρατέστερος για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας) γνώρισε μία μόνο ήττα στο Κάουνας από τον Ολυμπιακό και μία από την Τσεντεβίτα στην Κροατία, ενώ έχει καλά ποσοστά στις τρεις βασικές κατηγορίες της επίθεσής της. Η Εφές και η Μάλαγα θέτουν υποψηφιότητα για την πρόκριση, ενώ ρυθμιστικό ρόλο θα έχουν οι γερμανικές Αλμπα και Μπάμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή