ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ και δύο εβδομάδες ξεκούραση για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων. Την χρειάζονταν, αφού πρέπει και οι ίδιοι να κουράστηκαν από το να παρακολουθούν ένα από τα πιο ανιαρά πρωταθλήματα. Δεν είναι τυχαίο πως ο κόσμος αγωνιστική με αγωνιστική λιγόστευε στις εξέδρες.

Γιατί να πάει ο φίλαθλος; Ακόμα και ο οπαδός; Υπάρχουν μήπως παίκτες – μαγνήτες, όπως παλαιότερα; Ή οι ομάδες, έστω μ’ αυτούς που διαθέτουν, προσπάθησαν να προσφέρουν ένα θέαμα, κάπως υποφερτό; Αλλά ακόμα και τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν, τα περισσότερα, προβλέψιμα.

Ο Ολυμπιακός, βρέξει… χιονίσει, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μόνο κερδίζει. Αλλά και εκτός έδρας, αν ένα αποτέλεσμα αποτέλεσε έκπληξη ήταν η ισοπαλία με τον Αρη. Οσο για τις δύο άλλες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η πρώτη ήρθε από την αδιαφορία των παικτών του, η δε δεύτερη επειδή δεν περίμεναν πως θα ξυπνούσε το φιλότιμο των ποδοσφαιριστών του Ρότσα. Τώρα γιατί αυτό συνέβη μόνο στο ντέρμπι, είναι κάτι που το ψάχνουν όλοι στην Παιανία.

Αν αναζητήσουμε τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρώτου γύρου, πέρα από τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ που αποδεικνύει πως ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, αυτές ήρθαν από τις θεωρούμενες «μικρές» ομάδες. Αστέρας Τρίπολης, Πανθρακικός, Γιάννινα, Λεβαδειακός. Οι… μικρομεσαίοι: ο Πανιώνιος είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να μην αντέχει, αφού οι τραυματισμοί δεν επιτρέπουν στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Στα… ρηχά νερά ο Ατρόμητος, παρ’ ότι η διοίκηση έκανε το άνοιγμα με την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ενώ ο ΟΦΗ εξακολουθεί να δείχνει πως είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Οι αρνητικές εκπλήξεις: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Αρης. Κι αυτό οφείλεται καθαρά στην οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι τρεις ιστορικές ομάδες.

Οσο για τη συνέχεια; Μην περιμένετε να αλλάξουν πολλά. Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να σκέφτεται πότε θα κάνει τη φιέστα του τίτλου, αφού έχει όλα τα ντέρμπι στο Νέο Φάληρο. Ετσι, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο ποιες ομάδες θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ και του αγώνα για την παραμονή στην κατηγορία. Οπότε ουσιαστικά τότε θα αυξηθεί και το ενδιαφέρον.

Θεωρώ σίγουρο πως στην τετράδα που θα διεκδικήσει την είσοδο στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, ενώ για τις άλλες δύο θέσεις, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος δεν βλέπω να έχουν αντίπαλο.

Οσο για το ποιες θα αποχαιρετήσουν τα… σαλόνια; Η Κέρκυρα μάλλον θα πρέπει να προετοιμάζεται για το «αντίο», ενώ επειδή θα πέσουν μόνο δύο ομάδες, Αρης και ΑΕΚ πιστεύω πως δεν θα γράψουν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή