Ο κρισιμότερος αγώνας της εθνικής ποδοσφαίρου

Ο κρισιμότερος αγώνας της εθνικής ποδοσφαίρου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μονοπάτι που οδηγεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 περνάει από τη Ζένιτσα, όπου την Παρασκευή η Εθνική θ’ αντιμετωπίσει τη Βοσνία–Ερζεγοβίνη, στον κρισιμότερο αγώνα της στα προκριματικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Οι δύο ομάδες οδηγούν την κούρσα στον 7ο προκριματικό όμιλο, έχοντας ουσιαστικά θέσει από νωρίς εκτός τροχιάς κατάκτησης της 1ης θέσης τη Σλοβακία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία και το αδύναμο Λιχτενστάιν. Ισως οι Σλοβάκοι, που την Παρασκευή υποδέχονται τους Λιθουανούς, να διατηρούν κάποιες (λίγες) πιθανότητες κατάκτησης της 2ης θέσης

Η ουσία είναι πως ο αγώνας της Παρασκευής μπορεί να κρίνει πάρα πολλά στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να είναι παρούσα για δεύτερη συνεχή φορά (και τρίτη συνολικά) σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αρχή είχε γίνει το 1994, όταν έπαιξε στα γήπεδα των ΗΠΑ (σε Βοστώνη και Σικάγο). Και το 2010 ήταν στη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής.

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε την προσπάθειά της στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν και νίκησε εκτός έδρας τη Λεττονία με 2-1. Την ίδια ημέρα, οι Βόσνιοι συνέτριψαν, επίσης εκτός έδρας, το Λιχτενστάιν με 8-1. Τέσσερις ημέρες αργότερα, η ελληνική ομάδα νίκησε στο Φάληρο τη Λιθουανία με 2-0 και η Βοσνία επικράτησε εντός έδρας της Λεττονίας με 4-1.

Στις 12 του περασμένου Οκτωβρίου, Ελλάδα και Βοσνία έμειναν στο 0-0 στο Καραϊσκάκη, ενώ στις 16 του ίδιου μήνα η Εθνική μας κυριάρχησε εκτός έδρας της Σλοβακίας με 1-0 και οι βασικοί μας αντίπαλοι πέτυχαν μία άνετη νίκη στη Ζένιτσα επί της Λιθουανίας με 3-0.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός πως η ομάδα μας έχει περάσει νικηφόρα από δύσκολες έδρες, όπως της Σλοβακίας και της Λεττονίας, τις οποίες η Βοσνία δεν έχει επισκεφθεί ακόμη. Το θέμα, όμως, είναι να σταθεί όρθια την Παρασκευή στο στάδιο «Μπίλινο Πόλιε». Και αν «δραπετεύσει» με το τρίποντο, τότε θα πρέπει να ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι στη μακρινή Βραζιλία. Η μεγάλη γιορτή θ’ αρχίσει στο Σάο Πάολο στις 12 Ιουνίου του 2014, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 13 Ιουλίου του 2014 στο Μαρακανά.

Οι υπόλοιπες πέντε υποχρεώσεις της Εθνικής μας θα είναι τα ματς Λιθουανία – Ελλάδα στις 7 Ιουνίου, Λιχτενστάιν – Ελλάδα στις 6 Σεπτεμβρίου, Ελλάδα – Λεττονία στις 10 Σεπτεμβρίου, Ελλάδα – Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου και Ελλάδα – Λιχτενστάιν στις 15 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα μοιάζει βατό. Και εφόσον έχει προηγηθεί η νίκη επί της Βοσνίας, θα πρέπει η ελληνική ομάδα να εμφανίσει τάσεις αυτοκτονίας για να μην προκριθεί απευθείας, ως πρώτη του ομίλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή