Φαβορί και φέτος η Ρεντ Μπουλ

Φαβορί και φέτος η Ρεντ Μπουλ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωταθλήτρια Ρεντ Μπουλ συνεχίζει με τη συνταγή της επιτυχίας και φέτος, βασιζόμενη στο ταλέντο και στην όλο και μεγαλύτερη πείρα των Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ. Και αν η απόδοσή τους στις δοκιμές προ ημερών στην Ισπανία δεν ήταν κάτι το συγκλονιστικό –«δεν πετύχαμε όλα όσα θέλαμε», παραδέχθηκε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φέτελ– δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Κόκκινοι Ταύροι ξεκινούν και πάλι το πρωτάθλημα από την πολ ποζίσιον του φαβορί.

Στη δημοφιλή δυάδα των Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα εναποθέτει και τις φετινές της ελπίδες η Φεράρι, που μοιάζει να έχει καλύψει το «χάντικαπ» που είχε σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές του πρωταθλήματος πέρυσι. «Μπορούμε να βρεθούμε πιο κοντά στις Ρεντ Μπουλ και Μακλάρεν φέτος, που θα είναι και οι ισχυρότερες αυτήν τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Αλόνσο.

Πολύ ανανεωμένη αναμένεται φέτος η Μακλάρεν, που όχι μόνο έχει αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον με τον ανερχόμενο αστέρα Σέρχιο Πέρες, αλλά και προέβη σε ουσιαστικές αλλαγές στο μονοθέσιο που θα γυρίζει τις πίστες φέτος, με σχεδιασμό που χαρακτηρίζεται «τολμηρός». Πολύτιμη για την ομάδα και τον Πέρες θα είναι η πείρα του πρώην πρωταθλητή Τζένσον Μπάτον, ιδίως στη βελτίωση του νέου μοντέλου του μονοθεσίου στην πράξη.

Τη φιλοδοξία να ανταγωνιστεί «στα ίσα» τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες τρέφει φέτος η Λότους, με οδηγούς τους Κίμι Ράικονεν και Ρομέν Γκροζάν, όμως εκτιμάται ότι δεν πρόκειται παρά για ένα απρόβλεπτο αουτσάιντερ για φέτος. Η Μερσέντες τηρεί χαμηλό προφίλ, όμως ο ερχομός του Λιούις Χάμιλτον και η συνεργασία του με τον Νίκο Ρόσμπεργκ καθώς και η εξαιρετική τους παρουσία στα δοκιμαστικά του χειμώνα καλλιεργούν ελπίδες για νίκες στη φετινή σεζόν. Ο Χάμιλτον έθεσε ως στόχο του να περάσει τον Αλόνσο, θεωρώντας ότι αυτός θα είναι ο κύριος διεκδικητής του τίτλου.

Ορισμένες αλλαγές έχει κάνει στα μονοθέσιά της και η Ζάουμπερ, αντικαθιστώντας επίσης τον Σέρχιο Πέρες με άλλον έναν Μεξικανό πρωτάρη, τον Εστέμπαν Γουτιέρες, πλάι στον επίσης νεοφερμένο Νίκο Χούλκενμπεργκ από τη Φορς Ιντια. Το φετινό αυτοκίνητο της ελβετικής ομάδας είναι εξέλιξη του περυσινού, με στενότερα πλαϊνά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αντιπάλων για την απόδοσή τους ειδικά όσον αφορά στο θέμα της πρόσφυσης.

Από τις υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν οι πάλαι ποτές κραταιές Γουίλιαμς με τους Παστόρ Μαλδονάδο και Βάλτερι Μπότας (ο Φινλανδός λέγεται ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες) και οι Τόρο Ρόσο με τους Ζαν Ερίκ Βέρνιε και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή