Ηττα στο πόλο από την Ιταλία

Ηττα στο πόλο από την Ιταλία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον Β΄ προκριματικό όμιλο της παγκόσμιας Λίγκας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε, εντός έδρας, από την Ιταλία με 9-12 (3-4, 2-1, 3-4, 1-3).

Η αναμέτρηση ήταν η πρώτη για την εθνική μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Είχε προβλήματα στην άμυνα, την επίθεση και ασταθή απόδοση. Σε τίποτα δεν θύμιζε την ομάδα που είχε νικήσει την Ιταλία στην Ισπανία με 13-12. Η αντίπαλος της εθνικής ήρθε στην Αθήνα με εννέα από τις 13 αθλήτριες που έπαιξαν στο παγκόσμιο και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν.

Οι διεθνείς κατάφεραν δύο φορές να βρεθούν μπροστά στο σκορ (3-2, 8-7) αλλά η έλλειψη προετοιμασίας στοίχισε στα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση. Ηταν η 78η αναμέτρηση της εθνικής με την Ιταλία, με τη γειτονική χώρα να υπερτερεί με 48 νίκες, έναντι 19 της Ελλάδας. Η επόμενη αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η Ουγγαρία και ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2014. Τα γκολ πέτυχαν: Τσουκαλά 4, Βασ. Διαμαντοπούλου 1, Ασημάκη 2, Μανωλιουδάκη 1, Κοντογιάννη 1. Θετική ήταν και η εμφάνιση της τερματοφύλακα, Χρ. Διαμαντοπούλου, η οποία έκανε, τουλάχιστον, τρεις, δύσκολες αποκρούσεις.

– Μία καλή αρχή είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στον σημερινό πρώτο αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Ντουμπρόβνικ τη Γιουγκ. Ο τεχνικός της, Βέσελιν Τζούχο, ο οποίος έχει περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού (2003-2005), δήλωσε ότι οι «Πειραιώτες» διαθέτουν το καλύτερο δίδυμο φουνταριστών στο Τσάμπιονς Λιγκ (Κολόμβος, Μουρίκης) αλλά δεν έχουν δώσει αυτή τη χρονιά δυνατά παιχνίδια. Η Γιουγκ έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (1980, 2001, 2006), έχει κερδίσει ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2006) και κύπελλο Λεν (2000), ενώ μετρά 34 εθνικά πρωταθλήματα, είτε στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την Κροατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή