Αυτοκριτική και επανεκκίνηση

Αυτοκριτική και επανεκκίνηση

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αρχή στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, σε συνδυασμό με την επιστροφή του στη φυσική έδρα του Ολυμπιακού σταδίου, θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός στον αυριανό αγώνα του με τη Λιέτουβος Ρίτας. Επειτα από έναν ολόκληρο γύρο, οι «πράσινοι» αφού εξέτισαν την ποινή αποκλεισμού του ΟΑΚΑ και έχοντας αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία του 4ου ομίλου, κάνουν την αυτοκριτική τους για τις εμφανίσεις των πέντε πρώτων αγωνιστικών και ο Αντώνης Φώτσης έκανε ρεαλιστική αποτίμηση.

«Είχαμε κακή απόδοση στα πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και όταν δεν παίζεις καλά, χάνεις. Θέλουμε να το διορθώσουμε όλο αυτό και να τονώσουμε το ηθικό μας στον αγώνα με τη Λιέτουβος» είπε ο 32χρονος παίκτης του «τριφυλλιού».

Στον Ολυμπιακό, η διατήρηση της αήττητης πορείας, ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με την Ουνικάχα, στη Μάλαγα, δεν είναι αυτοσκοπός για τους πρωταθλητές Ευρώπης που στοχεύουν, κυρίως, στη βελτίωση των εμφανίσεών τους, ώστε τα νικηφόρα αποτελέσματα να είναι φυσική κατάληξή τους.

– Νίκη (75-69) που κατοχυρώνει σε μεγάλο ποσοστό την τρίτη θέση του ομίλου του και οδηγεί στη φάση των 24 ομάδων του Γιούρο Καπ, πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Ποντγκόριτσα, κόντρα στην Μπούντουσνοστ. Με κορυφαίους σκόρερ τους Μπόγρη (17π.), Χαραλαμπίδη (21π.), Πέιν (13π.) και Κούπερ (12π.), ο ΠΑΟΚ έφτασε τις τέσσερις νίκες σε έξι αγωνιστικές.

Συγκέντρωση, ενέργεια στην άμυνα και έλεγχος του ρυθμού, όπως δήλωσε ο τεχνικός του, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι τα «κλειδιά» για τον Πανιώνιο στο σημερινό παιχνίδι (19.00) με τη Ραντνίτσκι στη Σερβία, για την 6η αγωνιστική του Γιούρο Καπ. Οι «κυανέρυθροι» είναι ισόβαθμοι με τη Ραντίνσκι, ενώ είχαν νικήσει με διαφορά πέντε πόντων στον πρώτο αγώνα του Ελληνικού.

– «Σκληρή» απάντηση θα δώσει το κεντρικό γραφείο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ στην πρόσφατη δήλωση του γενικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί αλλαγές για το ετήσιο καλεντάρι από το 2017 και μετέπειτα. Στη συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Μπουένος Αϊρες, αναμένεται να γίνουν αποδεκτές όλες οι εισηγήσεις της επιτροπής, στην οποία επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος (θα είναι παρών στη συνεδρίαση) και επεξεργάστηκε τις αλλαγές στο καλεντάρι. Παράλληλα, θα καταρτιστεί η τελική λίστα των υποψηφίων χωρών -με αφαίρεση όσων δεν πληρούν όλα τα κριτήρια- που έχουν καταθέσει φάκελο για τη διεκδίκηση των τεσσάρων προσκλήσεων (wild card) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή