H Ελλάδα ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

H Ελλάδα ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επόμενη στάση: Βραζιλία. Μετά τις διοργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών το 1994 και της Νοτίου Αφρικής το 2010, η εθνική μας ομάδα θα είναι παρούσα για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ισοπαλία με σκορ 1-1 που απέσπασε από τη Ρουμανία, χθες βράδυ στο «ηφαίστειο» του «Νασιονάλ Αρένα», σε συνδυασμό με τη νίκη 3-1 την περασμένη Παρασκευή στο Καραϊσκάκη, είναι τα αποτελέσματα που στέλνουν την ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Μάλιστα, αυτή είναι η πέμπτη πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα τελευταία 12 χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο ή Euro). Αλλά ίσως είναι η πιο σημαντική, αφού δίνει χαρά σε εκατομμύρια Ελληνες σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

Το τελευταίο σφύριγμα στον δεύτερο αγώνα – μπαράζ, που διεξήχθη χθες βράδυ στο Βουκουρέστι, ήταν η έναρξη των πανηγυρισμών της μεγάλης παρέας των διεθνών του «στρατηγού» Φερνάντο Σάντος και 2.000 Ελλήνων, που στήριξαν από κοντά τη δύσκολη προσπάθεια της Εθνικής μας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε χθες την επιτυχημένη «συνταγή» του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, κάνοντας μόνο μία αλλαγή: τον Καραγκούνη να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη. Με τη σέντρα, οι ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας, έχοντας τη συμπαράσταση 50.000 οπαδών τους (κόπηκαν 53.174 εισιτήρια), πίεσαν έντονα την ελληνική ομάδα για να επιτύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Η Εθνική μας ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, με επικίνδυνο σουτ του Χολέμπας στο 17΄. Εξι λεπτά αργότερα, το Βουκουρέστι «πάγωσε», όταν ο (αιώνιος έφηβος) Καραγκούνης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Μήτρογλου, ο οποίος με καθαρό μυαλό «εκτέλεσε» τον Ταταρουσάνου και πανηγύρισε αγκαλιά με το σημαιάκι του κόρνερ (ενέργεια που του κόστισε την κίτρινη κάρτα) το 0-1. Εως το «φινάλε» του πρώτου μέρους, οι διεθνείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τους Ρουμάνους να μοιάζουν «βραχυκυκλωμένοι». Να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις τραυματίστηκε ο Παπασταθόπουλος από κέρμα που έριξε Ρουμάνος οπαδός.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό θα έμενε ίδιο και απαράλλαχτο εάν οι γηπεδούχοι δεν ισοφάριζαν με αυτογκόλ του Τοροσίδη στο 55΄. Ακολούθησε ένα δεκαπεντάλεπτο, στο οποίο οι παίκτες του Πιτσούρκα πίεσαν έντονα για να περάσουν μπροστά στο σκορ. Μετά το 70΄, οι διεθνείς μας ισορρόπησαν το παιχνίδι, την ώρα που οι γηπεδούχοι άρχιζαν σιγά σιγά να συμβιβάζονται με την ιδέα του αποκλεισμού.

Να σημειωθεί πως οι δύο από τις τρεις αλλαγές του Σάντος ήταν αναγκαστικές, καθώς οι Τοροσίδης και Σιόβας αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού και παραχώρησαν τη θέση τους στους Βύντρα και Μανωλά αντίστοιχα. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του γιατρού της Εθνικής, ο Σιόβας έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για ένα μήνα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταραρουσάνου, Μάτσελ, Ρατ (26΄ Λατοβλεβίτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Τανάσε, Στάνκου (86΄ Γκρόζαφ), Τόρζε (56΄ Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (72΄ Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80΄ Μανωλάς), Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (73΄ Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή