Εύκολο έργο για Ολυμπιακό

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας απέκτησαν χθες ο Ολυμπιακός και ο Αιγινιακός. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του περσινού φιναλίστ, Αστέρα Τρίπολης με 4-0 στο Καραϊσκάκη. Ο δε Αιγινιακός νίκησε τον Πανιώνιο με 1-0 στην Κατερίνη.

Στο παιχνίδι του Φαλήρου, ο Μίτσελ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Καλλονή. Τερματοφύλακα είχε τον Μέγερι, στα άκρα της άμυνας τους Παπάζογλου, Χολέμπας, με τους Σιόβα, Μανωλά να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Εντινγκά να κινείται μπροστά τους σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ο δε Μανιάτης του πρόσφερε βοήθειες στον άξονα. Σε ρόλο δεξιού και αριστερού χαφ προτιμήθηκαν οι Βάις και Κάμπελ αντίστοιχα, ενώ ο Τσόρι ήταν πίσω απ’ τον Μάικλ Ολαϊτάν.

Παρά τις πολλές αλλαγές (είχαν μείνει εκτός αποστολής, οι Ρομπέρτο, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Φουστέρ, Σαλίνο, Μιγκέλ Τόρες, Ιμπαγάσα, Γιαταμπαρέ και ο ανέτοιμος Μήτρογλου που θα επιστρέψει στη δράση στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τη δική τους τάξη πραγμάτων. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, έδειχναν ικανοί να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή την εστία του Ερνάντεζ. Την ίδια ώρα, με σύστημα 4-2-3-1 η ομάδα του Στάικου Βεργέρη είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Το σκορ άνοιξε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ με πέναλτι που εκτέλεσε στο 17΄. Το κέρδισε ο Βάις σε ανατροπή απ’ τον Τσαμπούρη. Ενα λεπτό αργότερα, οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Μπαράλες. Στο 35΄ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το 2-0 με πλασέ του Κάμπελ. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους νταμπλούχους στο 43΄, όταν ο Μπαράλες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Ενα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να ζητήσουν πέναλτι σε κράτημα του Ολαϊτάν απ’ τον Γκοϊάν.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ολυμπιακός είχε την καθολική υπεροχή, αναζητώντας περισσότερα γκολ. Και πέτυχε δύο, με τον Μπονγκ στο 56΄ (πήρε τη θέση του Σιόβα και έπαιξε ως αριστερό στόπερ) και τον Ολαϊτάν στο 60΄, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς στις 22/1 στην Αρκαδία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανιάτης (62΄ Μασάντο) Παπάζογλου, Εντινγκά, Χολέμπας, Σιόβας (46΄ Μπονγκ), Μανωλάς, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (69΄ Πελέ), Βάις, Ολαϊτάν.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ερνάντεζ, Μουνάφο (71΄ Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κάφα (63΄ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46΄ Ντελγάδο), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

Δύσκολο έργο θα έχει ο Πανιώνιος στον επαναληπτικό της 23ης Ιανουαρίου, στη Νέα Σμύρνη, μετά την ήττα του από τον Αιγινιακό στην Κατερίνη με 1-0. Το γκολ του Γιαζιτζόγλου με πέναλτι στο 65΄ έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 88΄ αλλά, ο Τόλιος απέκρουσε το πέναλτι του Κολοβού.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Κυβρακίδης, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Λιόλιος, Φαμπίνιο, Δεμιρτζόγλου (90΄ Δήμου), Χατζής, Πέντα, Γκέσιος (84΄ Γεωργίου), Μητρόφ (68΄ Κουτσοσπύρος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος, Λάζνικ, Κουλουχέρης, Ντούνης (63΄ Μπέζας), Λαμπρόπουλος, Καλτσάς, Αραβίδης (74΄ Καμπάνταης), Κούρος, Παντίδος (77΄ Παναγιωτούδης), Κολοβός.

– Με τον Μαντούρο στην αποστολή ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (20.00), σε έναν αγώνα με άρωμα ντέρμπι από τα παλιά. Νωρίτερα (17.30), ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί ως φαβορί τον Αστέρα Μαγούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή