Κίνηση τακτικής με μετατόπιση ευθυνών

Κίνηση τακτικής με μετατόπιση ευθυνών

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακόμα μια απόφαση τακτικής που καταστρατηγεί τους κανονισμούς της προχώρησε χθες το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Ειδικότερα, έπειτα από καθυστέρηση έξι μηνών αποφάσισε να «δώσει λύση» στο θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από το εν εξελίξει πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ το οποίο ήδη βρίσκεται στον δεύτερο γύρο και αντιστοίχως θα προβιβαστούν από αυτό της Φούτμπολ Λιγκ. Ως γνωστόν, η προκήρυξη πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων, ενώ αυτή της Φούτμπολ Λιγκ την άνοδο τριών ομάδων.

Βάσει του άρθρου 7 του ΚΑΠ που φέρει τον τίτλο «προκήρυξη – δήλωση συμμετοχής» οι προκηρύξεις των δύο επαγγελματικών λιγκών έπρεπε να σταλούν στην ΕΠΟ «προς έγκριση τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων». Η ΕΠΟ παρότι γνώριζε τη «σύγκρουση» που υπήρχε στις δύο προκηρύξεις δεν έλυσε το θέμα πριν από την έναρξή τους αλλά προφανώς λόγω αμέλειας το άφησε να… σέρνεται.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί δυσφήμηση για το άθλημα του ποδοσφαίρου και το κύρος των πρωταθλημάτων με δίκη της υπαιτιότητα αφού ένας βασικός όρος διεξαγωγής τους δεν είχε ξεκαθαρίσει. Μάλιστα ακόμα και ιδιοκτήτες ομάδων όπως της Ξάνθης, του Απόλλωνα και του Ολυμπιακού Βόλου με δημόσιες δηλώσεις στηλίτευσαν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Στο χθεσινό Δ.Σ. η ΕΠΟ απέφυγε να πάρει την ευθύνη που της αναλογεί περί έγκρισης ή απόρριψης μιας εκ των δύο προκηρύξεων φοβούμενη όπως φέρεται να είπε ο πρόεδρός της κατά την εισήγησή του, την προσφυγή του θιγόμενου στα δικαστήρια εναντίον της. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ και ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ ψήφισαν «λευκό») να παραπέμψει το θέμα στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που είναι όργανό της, μεταθέτοντας αυθαίρετα σε αυτό τη δική της ευθύνη και δικαιοδοσία.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία επικαλείται διάταξη – «εφεύρεση» για την περίσταση προκειμένου να νομιμοποιήσει τη στάση της. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «αποφάσισε όπως παραπέμψει προς επίλυση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο την υπόθεση των προκηρύξεων για τα πρωταθλήματα περιόδου 2013-2014 της Super League και της Football League. Η απόφαση ελήφθη βάσει του άρθρου 2 παρ. 3-Α, εδάφιο ιβ του Καταστατικού της ΕΠΟ και μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την άρνησή τους παρά τη σχετική πρόβλεψη στους κανονισμούς, να προσφύγουν προς επίλυση της διαφοράς τους στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο».

Συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε για την προχθεσινή σύσκεψη για τη βία που έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κατά πληροφορίες έγιναν απαξιωτικές αναφορές στη ΔΕΑΒ και στην πολιτεία.

• Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, είπε ότι πιστεύει πως ο Σάντος κατά 99% θα παραμείνει προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή