Ηγετικές τάσεις από τον Πέτριτς

Ηγετικές τάσεις από τον Πέτριτς

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος να κάνει από την αρχή ένα βήμα μπροστά και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Μλάντεν Πέτριτς κατά την επίσημη παρουσίασή του, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του με συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. Ο Κροάτης διεθνής επιθετικός δεν κρύφτηκε πίσω από το μακρύ διάστημα απουσίας του και έδειξε έτοιμος να πάρει την ευθύνη που αναλογεί σε έναν παίκτη της δικής του εμπειρίας: «Σε όλες τις ομάδες μου ήμουν ηγέτης, ανεξάρτητα αν είχα νεότερους ή έμπειρους συμπαίκτες. Πάντα ήμουν leader. Δεν πρέπει να κοιτάς την ηλικία, αλλά την αξία. Σε 2-3 εβδομάδες, ίσως και νωρίτερα, θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Από την αρχή αισθάνθηκα ότι με ήθελαν και αφού πήρα τη συγκατάθεση του προπονητή της Εθνικής, ήλθα. Ολα ήταν θετικά: με τον Μπεργκ τα είχαμε πάει πολύ καλά στο Αμβούργο, ξέρω τους Πράνιτς, Σίλντενφελντ, η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα, ο Καραγκούνης μου μίλησε πολύ θετικά. Ξέρετε πόσο πολύ αγαπάει τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του εδώ».

Ο Νίκος Νταμπίζας εμφανίστηκε ευχαριστημένος που έκλεισε τον Πέτριτς νωρίς και έδειξε να τον πιστεύει: «Καλύψαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό. Μας έδειξε ότι ήθελε πολύ να έρθει. Ηταν η πρώτη επιλογή μας και ήμασταν τυχεροί και ικανοί που καταφέραμε να τον φέρουμε. Το να πετύχεις υψηλού επιπέδου μεταγραφές είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Σύμμαχός μας ήταν η επιθυμία του Μλάντεν να παίξει στο Μουντιάλ. Σε μας υπάρχει αξιοκρατία και αξιονομία. Κριτήριά μας το βιογραφικό, η ποδοσφαιρική αξία, η εμπειρία. Κινούμαστε με γνώμονα την ισορροπία στα αποδυτήρια και δεν υποκύψαμε σε συμβόλαια και απαιτήσεις που θα τη χαλούσαν. Τα κριτήρια θα τηρούνται». Η μεταγραφή του Πέτριτς ίσως να έχει και συνέχεια. Οπως τόνισε ο Νταμπίζας, πήγε στο Μιλάνο και μίλησε με την Ιντερ και τον ίδιο για τον δανεισμό του Ολσεν για έξι μήνες με οψιόν ένα χρόνο, ενώ άφησε ανοικτό παράθυρο για την απόκτηση χαφ και κεντρικού αμυντικού για τώρα ή το καλοκαίρι. «Εξετάζουμε σοβαρά το να φέρουμε ακόμα έναν παίκτη. Σύντομα θα ξέρετε τις εξελίξεις. Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για το καλοκαίρι» τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει επιθυμία για την ανανέωση των συμβολαίων του Λαγού και του Ζέκα, όπως και ότι η παραμονή των Σίλντενφελντ και Αμπέντ θα κριθεί στο τέλος της σεζόν.

– Δυσάρεστη έκπληξη ήταν για τον Παναθηναϊκό η απόφαση της αστυνομίας και της Σούπερ Λίγκας να μείνουν κενές για λόγους ασφαλείας τρεις σειρές καθισμάτων πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, στο αυριανό ματς με τον Πανιώνιο. Διόλου απίθανο να υπάρξει επίσημη αντίδραση.

– Οι Μέντες, Κοτσόλης προπονήθηκαν κανονικά και υπολογίζονται από τον Γιάννη Αναστασίου.

– Αντιπροσωπεία παικτών και όλο το τεχνικό επιτελείο επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή