Κατέρρευσε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Κατέρρευσε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα μπροστά από τη νίκη του επί της Φενέρ, πριν από μια εβδομάδα, αλλά δύο βήματα πίσω από τη συντριβή που γνώρισε χθες το βράδυ, στο Φόρουμ του Μιλάνου, από την Αρμάνι (81-51), έκανε ο Ολυμπιακός στη 2η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Η αήττητη ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρολεύκων» σταμάτησε ύστερα από 11 αγώνες. Αντίθετα, η Αρμάνι θέτει υποψηφιότητα για βαθμολογικό πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε, έστω και οριακά, τον ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 16-21, αλλά στη δεύτερη περίοδο και ιδιαίτερα στα πέντε τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (39-32), η Αρμάνι είχε περισσότερη ενέργεια και φυσιολογικά προηγήθηκε με τους 23 πόντους που σημείωσε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν αντίδοτο για τον Αμερικάνο, Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος σκόραρε 17 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής, παρά τις εναλλαγές των Μάντζαρη και Σλούκα στην άμυνα. Η έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πρωταθλητές Ευρώπης που βρέθηκαν από τη θέση του «οδηγού» του αγώνα, σε αυτή του «κυνηγού» στο σκορ. Ο φρενήρης ρυθμός των γηπεδούχων δεν ανακόπηκε από την ανάπαυλα των ημιχρόνων, καθώς στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν… εμφανίσθηκε στο παρκέ. Δέχτηκε 24 πόντους, σημείωσε μόλις οκτώ και η Αρμάνι γιόρτασε με τον πιο λαμπρό τρόπο τα 78α γενέθλια από την ίδρυσή της, έχοντας τον ιδιοκτήτη της, Τζόρτζιο Αρμάνι να χειροκροτά τις προσπάθειες των παικτών. Η κατάρρευση του Ολυμπιακού, χρήζει ανάλυσης, γιατί μπορεί να πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή του στον δωδέκατο αγώνα της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά το γεγονός ότι «πέταξε λευκή πετσέτα» είναι ανησυχητικό και προστίθεται στα αρνητικά σημάδια που έδειξε στις ήττες του από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και από τον ΚΑΟΔ στο πρωτάθλημα. Αν η νίκη επί της Φενέρ, πριν από μια εβδομάδα, χαρακτηριστεί ως αναλαμπή που προήλθε από τον προσωπικό οίστρο του Βασίλη Σπανούλη, το πρόβλημα δείχνει να είναι ομαδικότερο και επιζητεί λύσεις από όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο που πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα για την έλλειψη διάθεσης στην άμυνα.

«Ζητούμε συγγνώμη από τον κόσμο μας και από το επόμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα δείξουμε ότι «τρώμε σίδερα». Ημασταν απαράδεκτοι…», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

ΑΡΜΑΝΙ: Τσερέλα 5 (1), Μέλι 3 (1), Χάκετ 17 (2), Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5), Σάμιουελς, Τουρέ, Ουάλας 2, Λαβάλ 10, Μος 2, Τζέρελς 13 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντάνστον 3, Σπανούλης 8 (6 ασ.), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5.

– Στον άλλο αγώνα του ομίλου: Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 73-76,

– Ο Βασίλης Σπανούλης κατέλαβε την 3η θέση στην ψηφοφορία της ιταλικής «Gazzetta dello Sport» για τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη, με 135 ψήφους και βρέθηκε πίσω από τον Γάλλο Τόνι Πάρκερ (283 ψήφους) και τον Ισπανό Μαρκ Γκασόλ (144 ψήφους) που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Παράλληλα, έφθασε χθες στην Αθήνα, ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, Τζαμάριο Μουν.

– Προσωρινό τέλος στις πιθανότητες ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, έβαλε με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Αρης, η οποία υποστήριξε ότι η συνεργασία του τελευταίου με την Εθνική Κίνας, δεν του επιτρέπει να αναλάβει κάποιο σύλλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή