Αναγκαστικές αλλαγές στο πλάνο της Μάντσεστερ

Αναγκαστικές αλλαγές στο πλάνο της Μάντσεστερ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει τη χειρότερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας της και τα πρώτα δείγματα γραφής του Ντέιβιντ Μόγιες είναι απογοητευτικά. Το βάρος της διαδοχής του σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν αναμφίβολα από την αρχή πολύ μεγάλο για να το διαχειριστεί οποιοσδήποτε.

Από την περσινή ομάδα που κατέκτησε με άνεση την Πρέμιερ Λιγκ, οι διαφοροποιήσεις είναι σχεδόν αμελητέες. Ο μεγάλος σε ποδοσφαιρική ηλικία, Πολ Σκόουλς, συνταξιοδοτήθηκε και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι επέστρεψε στις… παλιές του συνήθειες που είχε πριν από την εξαιρετική του χρονιά με την Αρσεναλ την περίοδο 2011-2012. Αποδεικνύει πως είναι ένας αξιόλογος επιθετικός με αρκετά μεγάλη ευπάθεια, όμως, στους τραυματισμούς. Κατά τη φετινή χρονιά έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και δεν έχει βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε.

Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα κυκλοφορεί έντονη φημολογία περί φυγής του από το Ολντ Τράφορντ. Μια φημολογία που διαψεύδεται από τον Μόγιες ωστόσο αναμφίβολα, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Η δουλειά του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι μόνο εντός γηπέδου και κάτι τέτοιο φαίνεται να αδυνατεί να κατανοήσει ο Σκωτσέζος τεχνικός. Τρανό παράδειγμα, η παταγώδης αποτυχία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, στην οποία απεκτήθη μόνον ο Φελαϊνί από την Εβερτον την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή έναντι 27 εκατομμυρίων ευρώ. Το κόστος ήταν ισόποσο, με την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Φελαϊνί και τον Μπέινς μαζί, λίγες μέρες νωρίτερα από την 31η Αυγούστου καταδεικνύοντας την απειρία του Μόγιες να διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις.

Σχεδόν 6 μήνες μετά, διαρρέεται από τον αγγλικό Τύπο πως ο Μόγιες έχει να διαχειριστεί ένα ποσό μεταξύ 160 και 220 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφική ενίσχυση, ενώ λίγο πριν φύγει το 2013 ο προπονητής της ομάδας τόνιζε πως δεν θα υπάρξει ενίσχυση.

Ενίσχυση

Καμία ομάδα δεν χτίστηκε σε στέρεες βάσεις με χειμερινές μεταγραφές. Η λογική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει να στηρίζει τον Σκωτσέζο μέχρι τέλους, ωστόσο είναι επιβεβλημένο να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν κατευθείαν τους «κόκκινους διαβόλους» προκειμένου να προλάβουν έστω και οριακά το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος.

Αν και η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται ιδανική για τους Αγγλους, τα κατορθώματα των πρωταθλητών Ελλάδος στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά στο Μάντσεστερ.

Ο αντικειμενικός στόχος αυτή τη στιγμή, είναι να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν μοιάζει εφικτό με τόσο λίγους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή