Αναμονή με σύμμαχο το Μουντιάλ

Αναμονή με σύμμαχο το Μουντιάλ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να βρίσκεται σε εξέλιξη για κάτι παραπάνω από 10 μέρες, οι ομάδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά στη μέση των διοργανώσεων. Στην πρώτη ανήκουν αυτές που έχουν αποδώσει καλύτερα του αναμενομένου και ψάχνουν ποιοτικές λύσεις προκειμένου να αυξήσουν περισσότερο τις πιθανότητές τους για διάκριση στη διοργάνωση που συμμετέχουν. Τέτοιες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται η Αρσεναλ και η Λίβερπουλ από την Αγγλία, η Ρόμα από την Ιταλία, η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Ισπανία και η Μπάγερ Λεβερκούζεν από τη Γερμανία.

Στη δεύτερη κατηγορία, βρίσκουμε τις ομάδες που έχουν απογοητεύσει με τη μέχρι τώρα παρουσία τους, τηρουμένων κάποιων οικονομικών ή αγωνιστικών απαιτήσεων που καλλιεργήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Μοιραία, επιβάλλεται η ενίσχυσή τους στο χειμερινό παζάρι, με στόχο περισσότερο να περιορίσουν την κακή παρουσία τους με άμεση ενίσχυση και λιγότερο να κάνουν κινήσεις με μακροπρόθεσμα οφέλη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ από την Αγγλία, η Μίλαν, η Ιντερ και η Νάπολι από την Ιταλία και η Ντόρτμουντ από τη Γερμανία ανήκουν για διαφορετικούς λόγους η καθεμία στην εν λόγω κατηγορία.

Στην τρίτη, βρίσκουμε ομάδες που αποδίδουν βάσει των αρχικών τους στόχων, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο. Ωστόσο και σε αυτές, υπάρχει η περίπτωση μιας σχετικής ενίσχυσης περισσότερο για να διορθωθούν ορισμένες παραλείψεις που θα βοηθήσουν τις ομάδες να επιτύχουν τους στόχους του. Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι από την Αγγλία, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα από την Ισπανία, Μπάγερν Μονάχου από τη Γερμανία ανήκουν σε αυτό το γκρουπ. Μια κατηγορία μόνη της είναι η Γιουβέντους, που αν και μοιάζει να έχει εξασφαλισμένο το ιταλικό πρωτάθλημα, απογοήτευσε στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Γκαλατασαράι.

Στον τρόπο που παίζουν οι ομάδες, υπάρχουν παίκτες που είναι αποκάλυψη όπως ο Ντιέγκο Κόστα και ο Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης που επί της ουσίας συστήθηκαν φέτος στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο Χουάν Μάτα που δεν υπολογίζεται από τον Μουρίνιο και ενδέχεται να αναζητήσει αλλού την τύχη του αποτελεί, ίσως, τον πιο σπουδαίο παίκτη που μπορεί να μεταγραφεί σε αυτή την περίοδο.

Οι υποψήφιοι

Ηδη η πρώτη μετακίνηση είναι γεγονός. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου ήταν αυτό ανάμεσα στον Πολωνό επιθετικό Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Ντόρτμουντ που υπέγραψε στην Μπάγερν Μονάχου με συμβόλαιο που θα τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι. Στη γωνία περιμένει και ο Γκιντογκάν ο οποίος είναι τραυματίας.

Οι Πατρίς Εβρά, Λέιτον Μπέινς, Ροναλντίνιο, Νταβίντ Λουίς, Γκουαρίν, Μπαλοτέλι, Καπουέ, Φαν Πέρσι είναι μερικοί εκ των παικτών που ίσως αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Συν τοις άλλοις, ρόλο-κλειδί στις μεταγραφές παίζει και το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, καθώς οι συμμετοχές σε μια ομάδα παίζουν καταλυτικό ρόλο στις κλήσεις των εθνικών ομάδων. Εάν ένας ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται, αυτομάτως μειώνει τις πιθανότητες να συμμετάσχει στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό πάρτι που διεξάγεται ανά τετραετία.

Μέχρι στιγμής, σπουδαίες μεταγραφές δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο παραδοσιακά οι μεγάλες συμφωνίες ολοκληρώνονται προς τα τέλη του μήνα υπό την πίεση του χρόνου και των… χρημάτων. Ιδίως στην Αγγλία, οι τελευταίες ώρες της 31ης Ιανουαρίου δημιουργούν πολλές ανακατατάξεις με κύριο γνώμονα και το γεγονός πως μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει έναν παίκτη χωρίς χρήματα, εάν και εφόσον το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή