Το φαβορί επικράτησε στη Χρυσή Μπάλα

Το φαβορί επικράτησε στη Χρυσή Μπάλα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του κατέκτησε χθες ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς το δυνατό φίνις που πραγματοποίησε στη χρονιά του 2013, παίρνοντας την εθνική Πορτογαλίας από το χέρι για να την πάει στα τελικά του Μουντιάλ, τον βοήθησε να ξεπεράσει τον νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ Φρανκ Ριμπερί.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Ζυρίχη ο Ρονάλντο πήρε το βραβείο που αποτελεί συνδυασμό του βραβείου του Καλύτερου Παίκτη της Χρονιάς της FIFA και του γαλλικού περιοδικού Φρανς Φουτμπόλ, που καθιέρωσε τη Χρυσή Μπάλα. Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο έως τον Ιούνιο τεχνικός της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες.

Στην κορυφαία ενδεκάδα περιλήφθηκαν οι Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σ.Ζ.), Ντάνι Αλβες (Μπαρτσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σ.Ζ.) και ο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος ευχαρίστησε βουρκωμένος τους συμπαίκτες, τη Ρεάλ και την οικογένειά του και τόνισε πόσο σημαντικοί ήταν για εκείνον οι Εουσέμπιο και Νέλσον Μαντέλα, που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή.

Φαβορί μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες για το βραβείο ήταν ο Φρανκ Ριμπερί, που μαζί με τον Ρονάλντο και τον Μέσι απάρτιζαν την τελική τριάδα της διαδικασίας. Ομως μετά το χατ τρικ του Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας στα μπαράζ για το Μουντιάλ με τη Σουηδία τον Νοέμβριο η FIFA αποφάσισε την παράταση της ψηφοφορίας, προφασιζόμενη ισχνή συμμετοχή ώς τότε από παίκτης, προπονητές και δημοσιογράφους, κάνοντας τα κατορθώματα του φωτογενούς Πορτογάλου πολύ πιο φρέσκα στον νου όσων πήγαν να ψηφίσουν.

Ο Ριμπερί δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, δηλώνοντας στη γερμανική τηλεόραση ότι «ήταν η χρονιά μου. Δεν βλέπω τη λογική να μην κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα. Εκανα ό,τι μπορούσα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω για να την κερδίσω».

Ο Ρονάλντο, που μέχρι πριν από μερικές ημέρες διατυμπάνιζε την απόφασή του να μποϊκοτάρει διά της απουσίας του την τελετή απονομής, είχε φέρει μαζί του χθες στην Ελβετία όχι ένα ή δύο, αλλά επτά μέλη της οικογένειάς του. Ηταν μάλιστα τόση η βεβαιότητα στο στρατόπεδο της Ρεάλ για την επικράτηση του Ρονάλντο ώστε το τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου τροποποίησε εκτάκτως το πρόγραμμά του ώστε να μεταδώσει απευθείας την τελετή απονομής.

Νωρίτερα από την απονομή, ο Ρονάλντο είχε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ για να λυθεί η παρεξήγηση που είχαν δημιουργήσει κάποιες ατυχείς δηλώσεις του Ελβετού μεγαλοπαράγοντα, ότι ο Πορτογάλος περνά υπερβολικά πολύ χρόνο στο… κομμωτήριο.

Ο Μέσι, νικητής των τεσσάρων προηγουμένων ετών, δεν φάνηκε καθόλου ενοχλημένος δείχνοντας ότι δεν ξέρει μόνο να κερδίζει αλλά και να χάνει. Δήλωσε ότι «το ότι είμαι εδώ [στην τελική τριάδα] για έβδομη χρονιά είναι από μόνο του ένα βραβείο», ενώ με μεγαλοθυμία υποστήριξε πως «αυτά που κάνει ο Κριστιάνο για τον σύλλογό του και για την εθνική του ομάδα είναι αξιοθαύμαστα. Πέρα από την αντιπαλότητα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, θα πρέπει οι καλοί παίκτες να επισημαίνονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή