Ξανά σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς

Ξανά σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός ξεπέρασε τον ψυχολογικό «σκόπελο» που του δημιούργησε η συντριβή του Μιλάνου από την Αρμάνι στην Ευρωλίγκα και φεύγοντας από τη Νέα Σμύρνη, με τη νίκη επί του Πανιωνίου (66-77) εξασφάλισε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν υψηλότερα εμπόδια στις επόμενες 7 ημέρες. Στην Ευρωλίγκα, οι δις πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να διατηρήσουν αήττητη την έδρα τους, υποδεχόμενοι την Μπαρτσελόνα, μεθαύριο και να επιστρέψουν στις νίκες, παραμένοντας στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θα έχει την τελευταία ευκαιρία του για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια, αν νικήσει στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου του και οι «πράσινοι» γνωρίσουν και τρίτη ήττα στις 11 αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική ομοιογένεια είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του Γιώργου Μπαρτζώκα, λόγω των δύο αναγκαστικών αλλαγών που έγιναν. Ο Mόρις Κόλινς χρειάζεται δύο εβδομάδες για να φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο των νέων συμπαικτών του, ενώ ο Τζαμάριο Μουν θα κάνει ντεμπούτο στο προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα του Απόλλωνα Πατρών (8173), χθες στο κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ και αναδείχθηκε τυπικά πρωταθλητής χειμώνα, ενώ την Παρασκευή θα υποδεχτεί την Εφές, με στόχο τη διατήρηση της αήττητης πορείας στη φάση των «16». Νέα πρόσωπα θα έχουν στον πάγκους τους, ο Αρης και το Ρέθυμνο. Ο Μίλαν Μίνιτς επέστρεψε στον Αρη, ύστερα από 11 χρόνια και θα προσπαθήσει να σταματήσει τον βαθμολογικό «κατήφορο» στο πρωτάθλημα (νέα ήττα από τον Κολοσσό 57-68). Ο ΑΓΟΡ ανακοίνωσε τη λύση συνεργασίας με τον Θανάση Γιαπλέ, λόγω της πρόσφατης ήττας από τον Ηλυσιακό (86-72). Ο Χανιώτης, Γιώργος Καλαφατάκης, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της κρητικής ομάδας η οποία θα είναι η 21η στην καριέρα του. Τα άλλα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής: Ικαρος – ΠΑΟΚ 78-86, ΚΑΟΔ – Τρίκαλα 83-70, Νέα Κηφισιά – Πανελευσινιακός 81-73.

• Σε διάστημα 48 ωρών, ο Πανιώνιος θα παίξει δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και μετά τις ήττες από τη Νίζνι και τον Ολυμπιακό, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπιμλπάο (21.30) για τη φάση των «32» του Γιούρο Καπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή