ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αμφίβολοι για το Παγκόσμιο, Τσάτουμας και Τσάκωνας

«Επιδημία» υποτροπής τραυματισμών έχει… ξεσπάσει στους αθλητές του μήκους. Θύματα ο Λούης Τσάτουμας και ο Γιώργος Τσάκωνας.

Ο 32χρονος Λούης Τσάτουμας είχε πάθει, πριν από ένα μήνα, θλάση και ενώ ο γιατρός έδωσε το… πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες στο κλειστό του ΟΑΚΑ έγιναν αιτία για να υποτροπιάσει ο τραυματισμός, καθιστώντας αμφίβολη τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο του Σόποτ (Πολωνία). «Το κλειστό προπονητήριο δεν έχει καλές συνθήκες θέρμανσης, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους αθλητές», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δ. Βασιλικός.

Ενοχλήσεις στη λαγονοκνημιαία ταινία (στοιβάδα συνδετικού ιστού στην εξωτερική πλευρά του ποδιού) συνεχίζει να έχει ο Γιώργος Τσάκωνας. Ο άλτης ενδέχεται να μην αγωνιστεί στην προπονητική ημερίδα του ΟΑΚΑ. «Αν συνεχίσω να πονάω ή ο γιατρός μου πει ότι πρέπει να προσέξω, τότε δεν θα πάρω μέρος στην ημερίδα», δήλωσε. Ο Γιώργος Τσάκωνας έχει πετύχει το όριο για το Σόποτ και, εάν δεν υπάρξει πρόβλημα, θα επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική του κατάσταση σε μίτινγκ στο εξωτερικό.

• Σήμερα αναμένεται να παραπεμφθεί στη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος βρέθηκε «θετικός» σε φουροσεμίδη.