Μείωση χρέους στον Παναθηναϊκό

Μείωση χρέους στον Παναθηναϊκό

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατ. ευρώ μειώθηκε το χρέος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση που πήρε χθες η επαναληπτική τακτική Γ.Σ. των μετόχων της να μετοχοποιηθεί το ισόποσο ομολογιακό δάνειο που είχε πάρει από κυπριακή εταιρεία, συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου. Με την κίνηση αυτή, αντί ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εντόκως το σχετικό δάνειο, το μετατρέπει σε μετοχές αντίστοιχης αξίας οι οποίες, με απόφαση του κ. Αλαφούζου, θα μεταβιβαστούν στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το ποσοστό της οποίας θα ξεπεράσει πλέον το 85% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Αδαμάντιος Πολέμης και η οικογένεια Γιαννακόπουλου που εξακολουθούν να κατέχουν ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, δεν όρισαν εκπροσώπους.

Στο περιθώριο της Γ.Σ. και απαντώντας σε ερωτήσεις μικρομετόχων, ο κ. Αλαφούζος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εξετάζονται κάποιες μεταγραφικές περιπτώσεις μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορούμε κι αν βρεθεί κάτι αξιόλογο, ίσως γίνει κάποια προσθήκη. Αν καταλάβουμε τη 2η θέση που είναι ο μεγάλος μας στόχος, δεν θα πουλήσουμε κανένα νεαρό παίκτη μας. Η καλύτερη επένδυση είναι η Ακαδημία μας. Ειδικά η Κ17 έχει άφθονο ταλέντο και θα βγάλει ακόμα περισσότερους παίκτες. Oλα τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος παράγουν έργο. Eχουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μου, όπως και της διοίκησης. Οι μεταπτώσεις είναι ένας συνδυασμός καταστάσεων. Παίζει ρόλο η απειρία των μικρών, οι πιο έμπειροι πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο. Η αδειοδότηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση της ΠΑΕ. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, παρότι τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και δύσκολα στον χειρισμό τους».

Πολύ μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Αλαφούζου στο ντοκιμαντέρ για το ελληνικό classico που είχε επιμεληθεί προ μηνών ο Ερίκ Καντονά και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. «Τα τελευταία 15 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 13 πρωταθλήματα, κάτι το οποίο είναι άρρωστο. Είναι απίστευτα τα όργια που γίνονται με τη διαιτησία στην Ελλάδα. Και υπέρ του Ολυμπιακού και εναντίον των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Eχουμε περιπτώσεις όπου διαιτητής που σφύριξε κατά την εκτίμηση του Ολυμπιακού εναντίον του και μετά ανατινάχθηκε ο φούρνος του στην Καλαμάτα και σταμάτησε τη διαιτησία. Eχουν δείρει διαιτητές και όλα περνάνε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, για να απαντήσει ο κ. Μαρινάκης: «Αν ο κύριος Αλαφούζος έχει το οποιοδήποτε στοιχείο, τον προκαλώ να το βγάλει στη δημοσιότητα, να πάει στις αρμόδιες αρχές και να το καταθέσει, για να μπορέσει να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

• Ο Ζέκα ξεπέρασε την ίωση και είναι στην αποστολή για τον σημερινό (17.00) αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών για το Κύπελλο, στη ρεβάνς της νίκης του Παναθηναϊκού με 3-0 στη Λεωφόρο. Αντίθετα, αποκλείστηκαν οι Πράνιτς, Μπεργκ, Νάνο, Σίλντενφελντ, Λαγός, Μέντες και Πέτριτς. Σήμερα (20.00) γίνεται και ο αγώνας Ατρόμητος – Παναιτωλικός, με τους Περιστεριώτες να έχουν «προίκα» το 2-0 της νίκης τους στο Αγρίνιο.

• «Θα λείψεις από το ποδόσφαιρο φίλε. Hσουν και θα είσαι ένα φαινόμενο εντός και εκτός γηπέδου. ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΣΙΑ = RESPECT (σεβασμός)» έγραψε στο twitter ο Λέτο για να αποχαιρετήσει τον 35χρονο πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος «κρέμασε τα παπούτσια του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή