Ένα μεγάλο ντέρμπι κλέβει την παράσταση

Ένα μεγάλο ντέρμπι κλέβει την παράσταση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διόρθωση της «ανορθογραφίας» του στο Μιλάνο με τη βαριά ήττα των τριάντα πόντων από την Αρμάνι μπορεί και επιβάλλεται να γίνει από τον Ολυμπιακό στον σημερινό αγώνα του με την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ (21.00, novasports 3). Οι δις πρωταθλητές Ευρώπης θα επιχειρήσουν να κάνουν νέα αρχή στην Ευρωλίγκα, μετά την ανατροπή της αήττητης πορείας τους σε 11 συνεχόμενα παιχνίδια και ουσιαστικά να αποδείξουν ότι η κάκιστη εμφάνιση στο Μιλάνο ήταν μια παρένθεση που θα «κλείσει» απόψε στην έδρα τους και ταυτόχρονα θα «αποζημιώσουν» τους φιλάθλους τους με το θέαμα που θα προσφέρουν.

Απέναντι στην ομάδα – καμάρι της Καταλωνίας για την 3η αγωνιστική στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του και να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν προβλήματα συγκέντρωσης των παικτών του στο παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα», επειδή ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Ο κόσμος ασχολείται με το μπάσκετ και αυτό το θέλουμε. Θα βασιστούμε στην έδρα μας. Τον τελευταίο μήνα δεν παίζουμε καλά και υπάρχει λόγος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε. Πριν από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζαμε προβλήματα συγκέντρωσης. Ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι σημαντικός, μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα».

Η επιστροφή των πρώην «ερυθρόλευκων» παικτών Κώστα Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσι στο Παλέ του Νέου Φαλήρου, ως αντίπαλοι του Ολυμπιακού, δεν φανατίζει τον κόσμο, όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Κώστα Παπανικολάου, για τον οποίο κανείς δεν έχει αρνητικά συναισθήματα. Ακόμα και για τον Ντόρσι, που ξέρετε πώς έφυγε».

Η συμμετοχή του Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι αμφίβολη, αν και ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν ο Αγραβάνης και ο νεοαποκτηθείς Μουν, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

• Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε πως με επιστολή της προς την ΚΕΔ (3/1) καταγγέλλει τους διαιτητές του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, λόγω αδιαφορίας τους στη ρίψη φωτοβολίδων και κροτίδων προς τον πάγκο της ομάδας 27,6΄΄ πριν από το τέλος του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν τον έλεγχο των συγκεκριμένων διαιτητών και την επιβολή κυρώσεων, ενώ απαιτούν τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την επάρκεια της διαιτησίας σε αγώνες μείζονος σπουδαιότητας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με δήλωσή του ανέφερε πως στο ΟΑΚΑ ισχύει ένας νόμος: «Ο νόμος του ΟΑΚΑ».

Σε φιλάθλους από την Κρήτη, και όχι σε οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Αρη, θα διατεθούν τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου (9/2). Παράλληλα, τα Χανιά και το γήπεδο του Κλαδισού (3.000 θέσεις) επιλέχθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ για έδρα φιλοξενίας του φετινού Ολ σταρ αγώνα (8–9/3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή