Ασάφα Πάουελ: Πήρα ό,τι μου έδωσε ο Ζιρέμπ

Ασάφα Πάουελ: Πήρα ό,τι μου έδωσε ο Ζιρέμπ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστη λέξη φαίνεται ότι ήταν το «ντόπινγκ» για τον Ασάφα Πάουελ. Ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ των 100 μ., ο οποίος βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία οξιλοφρίνη, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, δήλωσε άγνοια για τους κανονισμούς περί ντόπινγκ και έριξε όλη την ευθύνη στον Καναδό φυσικοθεραπευτή Κρίστοφερ Ζιρέμπ.

«Δεν θυμόμουν τα ονόματα έπειτα από τον ενθουσιασμό του αγώνα, γιατί ήταν καινούργια σκευάσματα για εμένα», απάντησε όταν ρωτήθηκε γιατί δεν δήλωνε τα σκευάσματα που χρησιμοποιούσε. Ο αθλητής της Τζαμάικας είπε ότι είχε κάνει μία ένεση ύστερα από τη συμβουλή του Γερμανού Χανς Βίλχελμ Μίλερ Βολφαρντ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Μπάγερν Μονάχου και με τον σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ. Στη συνέχεια, παρόμοιες ενέσεις με βιταμίνη Β12 του έδωσε και ο Καναδός.

«Το πρωινό που έγινε ο έλεγχος είχα κάνει ένεση με διπλή δόση. Ο Καναδός με είχε συμβουλέψει εκείνη την ημέρα να πάρω τέσσερις δόσεις», δήλωσε. Η συνεργασία του Ασάφα με τον Ζιρέμπ άρχισε ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Τζαμάικας (20-23/6/2013). Ο Πάουελ κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τα ονόματα των σκευασμάτων που έπαιρνε και δεν γνώριζε, παρόλο που κοίταξε στο Διαδίκτυο ότι το «Epiphany D1» είναι στα απαγορευμένα του WADA.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του Τζαμαϊκανού στην ερώτηση της επιτροπής εάν γνώριζε ότι τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να περιέχουν συστατικά τα οποία δεν αναγράφονται: «Δεν δουλεύω σε εργοστάσιο, οπότε δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Η απολογία του θα συνεχιστεί, ενώ η ολυμπιονίκης των 4×100 Σερόν Σίμπσον δήλωσε ότι ήξερε πως ο Ασάφα έπαιρνε τα ίδια, με αυτήν, σκευάσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή