Ο Μορφέσης «χτίζει» την ομάδα του Ρίο

Ο Μορφέσης «χτίζει» την ομάδα του Ρίο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016) ετοιμάζει σιγά σιγά ο ομοσπονδιακός προπονητής του πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης. Για τον αγώνα της παγκόσμιας Λίγκας με την Ουγγαρία (21/1) κάλεσε 21 πολίστριες και ο μέσος όρος ηλικίας της εθνικής δεν ξεπερνάει τα 21 έτη.

 
«Με εξαίρεση την Αντιγόνη Ρουμπέση, οι υπόλοιπες είναι νεαρές αθλήτριες. Εχει ξεκινήσει ο νέος ολυμπιακός κύκλος και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί διότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει δημιουργήσει μία καλή παράδοση», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής.
 

Οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν στις 21/1 την παραδοσιακή δύναμη του πόλο, Ουγγαρία, στη δεύτερη αναμέτρηση για την προκριματική φάση της παγκόσμιας Λίγκας. Το εθνόσημο στην προετοιμασία θα φορέσουν οι Ελενα Κούβδου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Τσουκαλά, Τίνα Κοντογιάννη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ελένη Ξενάκη (Βουλιαγμένη), Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αλκηστη Αβραμίδου, Μαρία Σώρα, Μικαέλα Καλογεράκου (Ολυμπιακός), Ειρήνη Πάτρα, Νικολέτα Ελευθεριάδου (Γλυφάδα), Στεφανία Ναλμπάντη (Εθνικός Πειραιά) και Μαρία – Ηλέκτρα Ψούνη (Λιλ). «Η προετοιμασία θα διαρκέσει δύο ημέρες γιατί είμαστε στη μέση της αγωνιστικής περιόδου. Ουσιαστικά αυτούς τους αγώνες για την παγκόσμια Λίγκα θέλουμε να τους εκμεταλλευτούμε ως προετοιμασία για τη δημιουργία της νέας εθνικής. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όλες τις παίκτριες και, φυσικά, έχουμε ως στόχο τη νίκη. Εάν προκριθούμε στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας εν όψει των αγώνων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.
 
Τώρα, σε ό,τι αφορά την αντίπαλό μας, Ουγγαρία, πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του πόλο. Στο πρόσφατο παγκόσμιο της Βαρκελώνης είχε έρθει τρίτη και θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή