Ανετες προκρίσεις για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Ανετες προκρίσεις για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ «σφράγισαν» τα εισιτήριά τους για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στην Τρίπολη τον Αστέρα με 1-0 (στο Φάληρο είχαν επικρατήσει με 4-0) και στους «8» βρίσκουν τον Ατρόμητο. Ο δε Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης συνέτριψε στην Τούμπα τον Ηρακλή με 5-1 και ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Απόλλων.

Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης να χάνουν ευκαιρίες αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα το πέτυχε ο Σέποβιτς στο 78΄, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον ανέτοιμο Μήτρογλου. Η ομάδα του Πειραιά με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της παρέμεινε αήττητη με τον Μίτσελ στον πάγκο της στις εγχώριες διοργανώσεις.

Να σημειωθεί πως η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε χθες τη λύση του συμβολαίου του 22χρονου αμυντικού μέσου, Αμπντισαλάμ Ιμπραΐμ ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Τα δικαιώματά του θα τα αποκτήσει ο Ολυμπιακός που θα τον παραχωρήσει δανεικό, πιθανότατα στον Εργοτέλη, έως το καλοκαίρι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (65΄ Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75΄ Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (52΄ Κοντοές), Χουάνμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Εντινγκά, Πελέ, Μασάντο (65΄ Βάις), Φουστέρ, Ντομίνγκες (57΄ Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76΄ Σέποβιτς).

Ο Ηρακλής αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με 0-1 μόλις στο 5΄ με τον Πορτουλίδη, αλλά το… πάρτι ήταν τελικά ασπρόμαυρο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με πέντε γκολ και πήραν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση. Ο Χουμπ Στέφενς χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτεμβρίου τον Εργκούς Κάτσε και μαζί του είχε στο κέντρο τις δύο χειμερινές μεταγραφές, Μαντούρο και Μάρτενς. Ο Αλβανός μέσος δεν αποδοκιμάστηκε και ο Στέφενς δήλωσε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου πως «είναι ένας μέσος με χαρακτηριστικά που τα χρειάζομαι. Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για εκείνον, αλλά ο τρόπος που τη διαχειρίστηκε ήταν καλός».

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την κατάσταση πολύ γρήγορα. Στο 20΄ ο Αθανασιάδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 22΄ ο Στοχ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει το νερό στ’ αυλάκι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Στοχ πέτυχε άλλο ένα γκολ στο 55΄, ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Γλύκος είπε… όχι. Ετσι στο φινάλε του αγώνα ο Ολίσε στο 82΄ και ο Μάρτενς στο 90΄ διαμόρφωσαν το τελικό 5-1.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21΄ Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78΄ Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68΄ Ολίσε).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72΄ Χιονίδης), Ονουάτσι (46΄ Ματσούκας), Τάι (46΄ Σιατραβάνης).

• Σήμερα, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της φάσης των «16» με τη διεξαγωγή δύο αγώνων. Στις 17.00 (OTE sport4) ο Αστέρας Μαγούλας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου (στη Μαγνησία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 2-0) και στις 20.00 (OTE sport4) ο Πανιώνιος τον Αιγινιακό (οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 1-0 στην Κατερίνη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή