Hττα Παναθηναϊκού από τη Φενέρ

Hττα Παναθηναϊκού από τη Φενέρ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O δημιουργός,  Ζέλικο Ομπράντοβιτς «γεύτηκε» τη χαρά της νίκης από τον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, με αντίπαλο το δημιούργημά του, Παναθηναϊκό (77-72) στο παιχνίδι των δυνατών αναμνήσεων και αισθημάτων.

Για τους «πράσινους», η πρώτη ήττα τους στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, ύστερα από τρεις νίκες, δεν προκαλεί προβλήματα στον στόχο της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να παραμείνει αήττητος και στην Κωνσταντινούπολη, αν στην τέταρτη περίοδο, δεν έκανε κατάχρηση των τριπόντων, με τα οποία, όμως, είχε καταφέρει νωρίτερα να ισοφαρίσει (58-58, 3ποντο Διαμαντίδη στο 5’37’’), αλλά και να προηγηθεί τρεις φορές (60-61, 3ποντο Μπράμος στο 4’, 62-64 3ποντο Μπράμος στο 3’ 19’’, 64-67 3ποντο Φώτση στο 2’28’’). Ακολούθησαν, όμως, δύο συνεχόμενα, άστοχα σουτ από τα 6,75 μ. από τα χέρια του Φώτση και του Διαμαντίδη, με αποτέλεσμα η Φενέρ, χάρις σε 5 πόντους του Λίνας Κλέιζα, να εκμεταλλευτεί τις «τραβηγμένες» προσπάθειες των δύο έμπειρων παικτών του ΠΑΟ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός με πέντε εύστοχα τρίποντα στο διάστημα των εφτά πρώτων λεπτών της τελευταίας περιόδου να «κόλλησε στον τοίχο» τους γηπεδούχους, αλλά η πιεστική άμυνα της Φενέρ στα όρια της γραμμής του 3πόντου, δεν διαβάστηκε σωστά από τους «πράσινους», ώστε η μπάλα να φθάσει κοντά στο τουρκικό καλάθι και να μην υπάρχουν βεβιασμένα τα σουτ από τα εφτά μέτρα. Στις 15 επιθέσεις του Παναθηναϊκού στην 4η περίοδο, οι 12 εκδηλώθηκαν με 3ποντα (!) από τα οποία ήταν εύστοχα τα μισά.

Αντίθετα, η Φενέρ που άρχισε την τελευταία περίοδο με έξι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις (πλην της πρώτης), έγραψε τον νικηφόρο επίλογο του αγώνα, ευστοχώντας στις 9 επόμενες επιθέσεις της μέχρι το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει σωστά για τη διαιτησία για τη φάση που σημειώθηκε στο 1’23’’ πριν από τη λήξη (68-67), όταν ο Διαμαντίδης σκόραρε και ενώ έγινε φάουλ από τον Ζόριτς στη διείσδυση του αρχηγού του ΠΑΟ, δεν καταλογίσθηκε, με αποτέλεσμα το πιθανό έμμεσο τρίποντο να εξελιχθεί σε απλή επαναφορά της μπάλας.

Η Φενέρ ήταν στη θέση του «οδηγού» στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα, καθώς έπαιξε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, λόγω και της αναγκαιότητας της νίκης, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12 πόντους, στο 10΄ και με έντεκα στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (39-28) για δύο λόγους: πρώτον, ο Διαμαντίδης ήταν εγκλωβισμένος με διπλό μαρκάρισμα από περιφερειακό παίκτη, αλλά και τον εκάστοτε ψηλό που απέτρεπε τις διεισδύσεις και το «inside game». Δεύτερον, στην επίθεση το ποσοστό των 3πόντων του κυμάνθηκε στο 20%.

Το τρίτο δεκάλεπτο και η σταδιακή ανάκαμψη του Παναθηναϊκού, φέρει την αξιολογότατη συνεισφορά του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους και μείωσε τη διαφορά των 14 πόντων (49-35 στο 25΄) στους έξι (56-50).

 ΦEΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ:  ΜακΚάλεμπ 10, Ονάν 7 (2), Μπιέλιτσα 13 (1), Κλέιζα 13 (1), Βίντμαρ 2, Ζόριτς 3, Σιπάχι 2, Μπογκντάνοβιτς 15, Πρέλτζιτς 12 (2).

 ΠΑΟ:  Μπράμος 9 (3), Κάρι 14 (2), Μπατίστ 4, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 6 , Ματσιούλις 7 (1).

• Στη Μόσχα και από την ΤΣΣΚΑ, έμελλε να σταματήσει η αήττητη πορεία της Ρεάλ, ύστερα από 13 αγώνες στην πρώτη και στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε 85-71 για τον 6ο όμιλο και είχε πρώτο σκόρερ τον Κρσιτς (18π.)

 Γ. Β.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή