Τελικός στους… ημιτελικούς

Τελικός στους… ημιτελικούς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιάζει με πρόωρο τελικό το σημερινό ραντεβού του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού όπεν. Μετά το πρόωρο αντίο του Τζόκοβιτς απ’ τους προημιτελικούς του σπουδαίου τουρνουά της Μελβούρνης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως όποιος επικρατήσει σήμερα (το πρώτο σερβίς θα γίνει στις 10.30 το πρωί, ώρα Ελλάδας), θα είναι το φαβορί για τον τίτλο στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Παρεμπιπτόντως, ο Ελβετός που βρίσκεται στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό τον Τσέχο, Τόμας Μπέρντιχ με 6-3, 6-7 (1), 7-6 (3), 7-6 (4). Μάλιστα, ο Βαβρίνκα θα απολαύσει μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης, περιμένοντας να μάθει αν την Κυριακή θα έχει απέναντί του το νούμερο 1 στον κόσμο, Ράφαελ Ναδάλ ή τον συμπατριώτη του, Ρότζερ Φέντερερ στον πρώτο ελβετικό «εμφύλιο» σε τελικό γκραν σλαμ.

Οι αριθμοί δίνουν προβάδισμα στον Ναδάλ, αφού στις προηγούμενες 32 συναντήσεις του με τον Φέντερερ, μετράει 22 νίκες και 10 ήττες. Ωστόσο, ο Ισπανός που ψάχνει τον 14ο τίτλο του σε γκραν σλαμ, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, αφού στην αριστερή παλάμη του έχει μία πληγή η οποία τον δυσκολεύει να κρατήσει τη ρακέτα όταν σερβίρει. «Νιώθω ότι με το προστατευτικό, μπορεί να μου φύγει η ρακέτα απ’ τα χέρια όταν σερβίρω. Αυτό είναι απαίσιο συναίσθημα όταν σερβίρεις, γιατί αν νιώθεις έτσι είναι δύσκολο να επιταχύνεις την κατάλληλη στιγμή. Χάνεις λίγο απ’ την αυτοσυγκέντρωσή σου. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα», υποστηρίζει ο Ναδάλ. Γεγονός είναι πως το σερβίς του ήταν η αχίλλειος πτέρνα του στον προημιτελικό με τον Ντιμιτρόφ.

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο 32χρονος πια Φέντερερ παίζει εκπληκτικό τένις στη Μελβούρνη, δείχνοντας πως έχει διορθώσει τα περσινά του λάθη, εξαιτίας των οποίων έκανε μία απογοητευτική χρονιά. Ψάχνει τον 18 τίτλο του σε γκραν σλαμ. Αν τα καταφέρει, θα ξεφύγει κατά πέντε τίτλους του «αιώνιου» αντιπάλου του. «Νιώθω πολύ καλά. Σωματικά ξέρω τι μπορώ να κάνω. Τα πράγματα δεν γίνονται πιο εύκολα τώρα, απλά μπορώ να διασκεδάσω περισσότερο. Μπορώ να παίξω με λιγότερη πίεση. Απλά το λατρεύω το τένις. Λατρεύω ακόμη τον ανταγωνισμό. Ισως νιώθω ότι κάτι μεγάλο βρίσκεται πολύ κοντά. Θα προσπαθήσω να βρω τι είναι αυτό. Ετσι νιώθω» υποστήριξε ο Φέντερερ την παραμονή του μεγάλου ημιτελικού.

Λι με Τσιμπούλκοβα

Το Σάββατο, η Κινέζα, Να Λι και η Σλοβάκα, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα θα διεκδικήσουν τον τίτλο των γυναικών. Στον ημιτελικό γύρο, η μεν Λι νίκησε την Καναδή, Γιουτζίν Μπουσάρ με 6-2, 6-4. Η δε Τσιμπούλκοβα συνέτριψε την Πολωνέζα, Αγνκνιέσκα Ραντβάνσκα με 6-1, 6-2 και έγινε η πρώτη Σλοβάκα που προκρίνεται σε τελικό γκραν σλαμ.

• Στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας για τις υποχρεώσεις της στο Ντέιβις Καπ κλήθηκαν οι δύο Ελληνες ομογενείς, Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης, μαζί με τους έμπειρους Λέιτον Χιούιτ και Κρις Γκουτσιόνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή