Ενας… επιστήμονας του πινγκ πονγκ

Ενας… επιστήμονας του πινγκ πονγκ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για χάρη της ρακέτας του πινγκ πονγκ, ο Παναγιώτης Γκιώνης εγκατέλειψε, προς το παρόν, την επιστήμη της οδοντιατρικής και η απόφασή του τον δικαίωσε. Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ευρώπη, ήρθε η πρόταση για μεταγραφή από τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και σε λίγους μήνες ο 33χρονος οδοντίατρος θα αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή να σε ζητεί η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης που έχει στη σύνθεσή της τον Τίμο Μπολτ. Η απόφαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Εχω δεθεί με την ομάδα που αγωνίζομαι τώρα, τη γαλλική Ανζέρ, και τους φιλάθλους της. Με αυτήν, ανέβηκα επίπεδο. Οταν οι Γάλλοι έμαθαν για την πρόταση των Γερμανών, μου έκαναν αντιπρόταση προσφέροντας ένα ποσό, μεγάλο για τις δυνατότητές τους, γεγονός που με συγκίνησε. Ενιωθα, όμως, ότι έπρεπε να πάω σε μία ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις ώστε να πιέσω περισσότερο τον εαυτό μου. Μου αρέσει να βάζω υψηλούς στόχους» τονίζει στην «Κ» ο τριταθλητής Ευρώπης.

Υψηλό στόχο για τον 33χρονο, που ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία εννέα ετών από την «Κορωνίδα Γαλατσίου», αποτελούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Η συμμετοχή του στο δυνατό πρωτάθλημα της Γερμανίας θα συμβάλει σε αυτό: «Ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να τη διαχειριστώ σωστά γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει για το Ρίο. Συζητήσαμε με τον προπονητή μου, Κώστα Βατσακλή, και αποφασίσαμε ότι πριν από τους Ολυμπιακούς αυτή θα ήταν η σωστή επιλογή. Η Μπορούσια είναι μία ομάδα που έχει μεγαλύτερη πίεση και αυτό θα με βοηθήσει να διαχειριστώ το άγχος εν όψει των Αγώνων της Βραζιλίας».

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ζει από 21 ετών με μια… βαλίτσα στο χέρι. Σήμερα θα μεταβεί στην Αυστρία, όπου θα παίξει με την Ανζέρ για τη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά θα πάει στη Μασσαλία διότι την Τρίτη θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα και, στη συνέχεια, θα έρθει στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί μία εβδομάδα για το «Γιούροκαπ (το παλιό «τοπ 12»). «Το “Γιούροκαπ” είναι σημαντική διοργάνωση. Από εκεί θα εξασφαλιστούν οι προκρίσεις για το “Γουόρλντ Καπ”. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω μέρος στη διοργάνωση. Οσο για τα συνεχόμενα ταξίδια έχω συνηθίσει. Οταν ήμουν 20-21 ετών έπαιξα στη γερμανική Ραμστάιν και τα τελευταία 11 χρόνια είμαι στη Γαλλία».

Η, 10 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπορούσια για να αποκτήσει τον Παναγιώτη Γκιώνη πρόσφερε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το ποσό, όμως, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που θα έπαιρνε ένας αθλητής ομαδικού αθλήματος που συγκαταλέγεται μέσα στους 12 κορυφαίους της Ευρώπης. «Το ποσό ήταν… μυθικό για τα δεδομένα του ελληνικού πινγκ πονγκ. Δεν έχει σχέση με αυτά που παίρνουν στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή στα άλλα ομαδικά σπορ. Μία ετήσια αμοιβή ενός πολύ καλού Ευρωπαίου αθλητή του πινγκ πονγκ μπορεί να κυμανθεί από 50.000 έως 100.000 ευρώ», τονίζει ο πρωταθλητής.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θεωρείται, αυτή τη χρονική περίοδο, ο κορυφαίος αθλητής μας στο πινγκ πονγκ. Κάποιες φορές, όμως, στη σκέψη του 33χρονου συγκρούονται οι μεγάλες του αγάπες: «Οση χαρά μου δίνει η επιτραπέζια αντισφαίριση άλλη τόση στενοχώρια έχω γιατί δεν μπορώ να παρακολουθώ και την επιστήμη που έχω σπουδάσει» τονίζει, ενώ αποκαλύπτει ότι μετά τη συνέντευξη θα κάνει «καθαρισμό» στα δόντια ενός εξαδέλφου του. «Λόγω των ταξιδιών, δεν μπορώ να έχω πελατολόγιο. Για να μην ξεχάσω αυτά που έχω μάθει, τα εφαρμόζω σε συγγενείς και φίλους», λέει γελώντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή