“Μην φοράτε τα χρώματα των ΗΠΑ” η οδηγία στους αθλητές για τους Αγώνες του Σότσι

“Μην φοράτε τα χρώματα των ΗΠΑ” η οδηγία στους αθλητές για τους Αγώνες του Σότσι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή προέτρεψε τους αθλητές της που θα λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι να αποφεύγουν να φορούν τις στολές ή τα σήματα με τα χρώματα των ΗΠΑ εκτός των αγωνιστικών χώρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ερωτήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal, σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει απευθύνει ένα σημείωμα στους αθλητές της, το οποίο έχει συντάξει με τη συνδρομή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το οποίο τους προτρέπει να μην εμφανίζονται με τις αθλητικές στολές που φέρουν τα αμερικανικά χρώματα εκτός γηπέδων στο Σότσι εξαιτίας των απειλών για την ασφάλεια.

Η Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραδέχθηκε ότι «η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ συζήτησε με τους αθλητές τρόπους ώστε να παραμείνουν ασφαλείς (. . .) εφιστώντας απλώς την προσοχή τους στους χώρους όπου φορούν τα αμερικανικά χρώματα».

Η Χαρφ εξήγησε ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «βρίσκεται σε στενή επαφή με την αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή για θέματα ασφαλείας». Όμως η εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «στη Ρωσία δεν είναι μια μοναδική περίπτωση» και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εκδίδουν γενικά αυτού του είδους τις οδηγίες για θέματα ασφαλείας για «τα μεγάλα διεθνή γεγονότα».

Χθες Πέμπτη ο Λευκός Οίκος είχε κάνει λόγο για «ανησυχητική» αύξηση των απειλών εναντίον των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν τη Ρωσία να μεριμνήσει για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ζήτημα για το οποίο συνομίλησαν τηλεφωνικά χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Πεντάγωνο έχει εξάλλου ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να αναπτύξει εναέρια και πλωτά μέσα, περιλαμβανομένων δύο πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή