Η λογική του… παραλόγου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή δεδομένων και λύση του «γόρδιου δεσμού» μέσω ΟΦΗ υπήρξε αναφορικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας έτσι και τυπικά την αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν 2020-2021.

Η πρόταση που κατέθεσε η κρητική ΠΑΕ (είτε να γίνει κανονικά η σέντρα και να αναβληθούν μόνο οι αγώνες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού είτε να οριστεί να παίξουν οι δυο τους στην πρεμιέρα ώστε να υπάρξει αναβολή μόνο ενός αγώνα) έγινε δεκτή από τη Λίγκα και, λίγη ώρα αργότερα, η ΕΠΟ ανακοίνωνε τον ορισμό του πολύπαθου τελικού για το Σάββατο (12/9, 9 μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αφού η αστυνομία άναψε «κόκκινο» για τη Ριζούπολη, προτάσσοντας λόγους ασφαλείας.

Αντίθετα, ανοικτό παραμένει το θέμα των τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ καθώς ούτε χθες «κλείδωσε» η συμφωνία με τη NOVA, ωστόσο θεωρείται πως στην αυριανή Γ.Σ. του συνεταιρισμού, που θα διεξαχθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος, θα δοθεί οριστική λύση.    

Η 1η αγωνιστική θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, κατόπιν αιτήματός του, λόγω του ευρωπαϊκού του αγώνα με την Μπενφίκα την Τρίτη 15/9. Το Σάββατο (12/9) –αν δεν προκύψει νέο απρόοπτο– θα διεξαχθεί ο τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακού και ενδεχομένως ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος, και τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας θα γίνουν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει να ορίζεται παιχνίδι πρωταθλήματος ΑΕΚ – Ολυμπιακού την 1η αγωνιστική (κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι δύο), το οποίο ωστόσο θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, πιθανότατα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, ο Απόλλων Σμύρνης, που έγινε χθες και επίσημα το 14ο μέλος του συνεταιρισμού, ζήτησε να μην παίξει τις τρεις πρώτες αγωνιστικές λόγω των αγώνων μπαράζ ανόδου, ωστόσο το αίτημά του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό. Κι αυτό, διότι ανάλογο αίτημα κατέθεσε εν συνεχεία και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» όλος ο προγραμματισμός λόγω και του κινδύνου πιθανών κρουσμάτων COVID-19.

VAR με γραμμή οφσάιντ

Στη νέα Σούπερ Λιγκ 1, οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τη λεγόμενη «γραμμή του οφσάιντ» μέσω του VAR. Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης γνωστοποίησε την αύξηση του προϋπολογισμού για το VAR στα 12.800.000 ευρώ, με την προσθήκη της «γραμμής του οφσάιντ» η οποία εκτός από τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, θα χρησιμοποιηθεί και στο Κύπελλο από την προημιτελική φάση και έπειτα, καθώς και στους δύο αγώνες μπαράζ στο τέλος της σεζόν.

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή