Εθνική: Κάθε αρχή και δύσκολη…

Εθνική: Κάθε αρχή και δύσκολη…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν αυτό που θα ήθελε η Εθνική μας το ξεκίνημά της στο Nations League. Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση έπειτα από σχεδόν δέκα μήνες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «κόλλησε» στο 0-0 με τη Σλοβενία, ενώ απείχε από τις καλές του εμφανίσεις στο τέλος των περυσινών προκριματικών του Euro. Οπως είναι φυσικό, η πολύμηνη αποχή, αλλά και το γεγονός ότι για τους περισσότερους παίκτες αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, επηρέασε την Εθνική μας, η οποία αν και είχε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, δεν είχε ρυθμό αλλά ούτε και καθαρή σκέψη για να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους, στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Πάντως, ακόμα και τώρα η Εθνική παρέμεινε αήττητη υπό τις οδηγίες του Τζον φαντ Σιπ, δείχνοντας ότι είναι στον καλό δρόμο, αν και ακόμα χρειάζεται υπομονή και αρκετή δουλειά. 

Η εθνική ομάδα θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξει το σκορ δύο φορές, καθώς έφτασε κοντά στο γκολ τόσο στο 26ο λεπτό με τον Γιαννούλη όσο και στο 29ο με τον Παυλίδη, όμως και οι δύο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι η Εθνική είχε την πρωτοβουλία, αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάτι το ουσιαστικό μπροστά στην εστία του Ομπλακ, ενώ από την πλευρά τους οι Σλοβένοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 86ο λεπτό, στη μοναδική τους καλή στιγμή. Ετσι το  αποτέλεσμα δεν άλλαξε και το μηδέν παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η Εθνική την Κυριακή δίνει το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της για τον όμιλο με αντίπαλο το Κόσοβο.

Σλοβενία: Ομπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλία, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78΄ Κόουτερ), Ρεπ (52΄ Ζίβετς), Βούκσιτς (61΄ Ζάιτς), Σποράρ.

Ελλάδα: Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87΄ Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76΄ Φούντας).

• Ισόπαλο ήρθε και το άλλο ματς του ομίλου μας, καθώς Μολδαβία και Κόσοβο έμειναν στο 1-1.

• Η Εθνική Ελπίδων συνετρίβη εκτός έδρας με 5-0 από την αντίστοιχη της Κροατίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή