Εθνική: Χρειάζεται ακόμη δουλειά

Εθνική: Χρειάζεται ακόμη δουλειά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο κύκλο αγώνων της στο Nations League ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα. Εχοντας ως απολογισμό μία ισοπαλία 1-1 με τη Σλοβενία την περασμένη Πέμπτη και μία νίκη 2-1 με το Κόσοβο προχθές (και τα δύο εκτός έδρας), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να βάλει θετικό πρόσημο στην παρουσία του, μόνο όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή που το ανεβάζει στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τους Σλοβένους.  

Ομως από κει και πέρα, ο Τζον Φαντ Σιπ, έχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά του, προκειμένου να μπορέσει να αλλάξει αγωνιστικό επίπεδο στην ομάδα. Σίγουρα η δεκάμηνη απουσία των εθνικών ομάδων από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, επηρέασε και τη δική μας ομάδα, όμως αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Από την άλλη, η έλλειψη δημιουργίας και οι αδυναμίες που παρουσίασε η εθνική και στα δύο ματς, απέναντι σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας, δεν είναι δυνατόν να μην προβλημάτισαν τον Ολλανδό τεχνικό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θέλησε να τα καλύψει πίσω από τη φράση ότι «στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μετρούν οι βαθμοί». Αλλωστε, εκτός… ρυθμού ήταν και ο Τζον Φαντ Σιπ, τόσο με την επιλογή της αρχικής ενδεκάδας στον αγώνα με τους Σλοβένους όσο και στις κινήσεις που έκανε από τον πάγκο και στα δύο ματς.

Επίσης, παρά τις «εκκαθαρίσεις» στα αποδυτήρια, η τοποθέτηση του Σιόβα μετά το ματς της Κυριακής στην Πρίστινα, έδειξε ότι ο Ολλανδός δεν έχει ακόμα καταφέρει να κερδίσει όλους τους παίκτες του. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός –που σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής– ουσιαστικά επέκρινε τις κλήσεις του Φαντ Σιπ, φωτογραφίζοντας την απουσία των Παπασταθόπουλου και Μανωλά. «Χρειαζόμαστε κι άλλους έμπειρους να γυρίσουν να βοηθήσουν στο μέλλον τα νεαρά παιδιά», είπε μεταξύ άλλων, αλλά στη συνέχεια με ποστάρισμά του στα social media προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας ότι δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να κάνει υποδείξεις στον προπονητή.

Οι διεθνείς θα βρεθούν ξανά σε περίπου έναν μήνα, καθώς ακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια με τη Μολδαβία (11/10) και το Κόσοβο (14/10).

• Εξάρθρωση ώμου υπέστη ο Κώστας Σταφυλίδης.

• Στο άλλο ματς της Κυριακής, η Σλοβενία νίκησε με 1-0 τη Μολδαβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή