Μαρία Σάκκαρη: «Δεν ήμουν αρκετά γενναία»

Μαρία Σάκκαρη: «Δεν ήμουν αρκετά γενναία»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθήματα για το επόμενο αθλητικό τους ραντεβού θα αποτελέσουν για τη Μαρία Σάκκαρη τα λάθη που έκανε στον αγώνα με τη Σερίνα Ουίλιαμς. Η αναμέτρησή τους, ήδη, αποτελεί μέρος της ιστορίας του τένις, με τελευταία πράξη τις δύο αθλήτριες να δίνουν τα εύσημα η μία στην άλλη για τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Το αμερικανικό Οπεν συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις των προημιτελικών, ενώ οι τενίστες που αποκλείστηκαν στρέφουν την προσοχή τους στο άλλο γκραν σλαμ: το Ρολάν Γκαρός (27/9-11/10). 

Η Μαρία Σάκκαρη κατηγόρησε τον εαυτό της για έλλειψη γενναιότητας. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Δεν ήμουν αρκετά γενναία στο τρίτο σετ και δεν μπόρεσα να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες που είχα. Εάν αυτό δεν το κάνεις όταν έχεις απέναντί σου μια καλή Σερίνα, τότε έχεις τελειώσει», δήλωσε η πρωταθλήτριά μας. Η Αμερικανίδα, από την πλευρά της, έπλεξε το εγκώμιο της Σάκκαρη: «Την προηγούμενη φορά που παίξαμε ήμουν λίγο κουρασμένη και είχα κράμπες. Σήμερα ένιωσα ότι η Μαρία έπαιξε πιο ολοκληρωμένα. Ενιωσα ότι έπαιξε καλύτερα σήμερα. Είναι τόσο καλή και ανταγωνιστική», τόνισε. 

Το αμερικανικό Οπεν συνεχίζεται με τη διεξαγωγή των προημιτελικών. Για πρώτη φορά ύστερα από το 2015 προκρίθηκε σε προημιτελικό γκραν σλαμ η Βικτόρια Αζαρένκα (Τσεχία), η οποία θα βρει απέναντί της την Ελισέ Μερτένς από το Βέλγιο. Ρωσικό «εμφύλιο» θα έχει η οκτάδα των ανδρών. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Στο μεταξύ, οι φανατικοί φίλοι του Νόβακ Τζόκοβιτς επιτέθηκαν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην επόπτρια των γραμμών που χτύπησε με το μπαλάκι ο Σέρβος, και την κατηγόρησαν, μεταξύ άλλων, για υπερβολική αντίδραση. Ο «Νόλε», αφού ευχαρίστησε τους ακολούθους του στα social media για το ενδιαφέρον τους, ζήτησε να στηρίξουν την επόπτρια: «Δεν φταίει αυτή σε τίποτα. Σας ζητάω να την υποστηρίξετε και να νοιαστείτε για αυτή. Κάτι τέτοιες στιγμές μάς κάνουν πιο δυνατούς», υπογράμμισε και, αναφερόμενος στον επόμενο στόχο του, πρόσθεσε: «Ευρώπη, σου έρχομαι». 

Ο επόμενος στόχος του κορυφαίου τενίστα θα είναι το Οπεν του Παρισιού. Οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσαν τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν καθώς και αυτή η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την απειλή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι θεατές άνω των 11 ετών θα φορούν μάσκες σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων. «Είναι σημαντικό για όλους να θυμούνται ότι η μάσκα είναι η καλύτερη προστασία από τον ιό. Πρέπει να τις φοράμε συνέχεια», ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία του αθλήματος. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των φιλάθλων, μόνο 11.500 φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες στα τρία κεντρικά γήπεδα. Στους προκριματικούς δεν θα υπάρχουν θεατές. Οι αθλητές θα μένουν σε δύο συγκεκριμένα ξενοδοχεία και θα βρίσκονται συνεχώς υπό το καθεστώς μιας προστατευμένης «φούσκας», κάτι που εξέπληξε τη Μαρία Σάκκαρη: «Θα υπάρχουν θεατές, αλλά εμάς θα μας κρατούν σε μια κλειστή φούσκα; Σε εμένα αυτό δεν βγάζει κάποιο νόημα. Με εξέπληξε η ανακοίνωση των διοργανωτών», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή