Αντίστροφη μέτρηση για την Basket League

Αντίστροφη μέτρηση για την Basket League

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μονό αριθμό συμμετεχόντων (13), την προοπτική της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να είναι ισχυρή για υλοποίηση σε συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση ύστερα από 20 χρόνια, τον Ολυμπιακό να είναι απών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τον Πανιώνιο να εξακολουθεί να… αναζητείται, η αντίστροφη μέτρηση για το 29ο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ άρχισε με την κλήρωση των 24 αγωνιστικών.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (10/10) θα παίξουν: Πανιώνιος – Προμηθέας, ΑΕΚ – Ηρακλής, ΠΑΟΚ – Κύμη/Λαύριο, Αρης – Παναθηναϊκός, Χαρίλαος Τρικούπης – Διαγόρας Δρυοπιδέων/Ιωνικός, Λάρισα – Περιστέρι και ρεπό θα έχει ο Χολαργός/Κολοσσός. Στην τρίτη αγωνιστική (24/10) θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τυπικά τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν θα είναι έτοιμη η νέα έδρα της Ενωσης, το κλειστό των Ανω Λιοσίων.
Στον τελικό του νέου θεσμού Super Cup (23-24/9 στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου), θα παίξουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, αν νικήσουν στους ημιτελικούς, αντίστοιχα, το Περιστέρι και τον Προμηθέα. 

Παράλληλα, οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, έκαναν δηλώσεις ενόψει της έναρξης της Ευρωλίγκας.
«Θέλουμε να έχουμε σωστή νοοτροπία. Πιέζουμε γι’ αυτό και στην προπόνηση και στα φιλικά. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημά μας. Οταν τα πράγματα είναι δύσκολα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Και όταν είναι καλά να μην ενθουσιαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά για τη νέα ομάδα των «πρασίνων» ο τεχνικός τους. Ο νέος αρχηγός, Ιωάννης Παπαπέτρου, τόνισε ότι αποτελεί τιμή του το περιβραχιόνιο που έχει στη φανέλα του και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους τους συμπαίκτες του για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες για τους παίκτες λόγω της εξέλιξης της πανδημίας.  

• Ο ΕΣΑΚΕ θα αποκτήσει την αυτονομία του ως προς την αδειοδότηση των ΚΑΕ από την περίοδο 2021-22, όπως είχε ζητήσει από την πολιτεία για το φετινό πρωτάθλημα με νέα αυστηρότερα κριτήρια συμμετοχής, αλλά τα ανέβαλε λόγω της αδυναμίας ομάδων να ανταποκριθούν και του κινδύνου να υπάρξει ακόμη και μονοψήφιος αριθμός συμμετεχόντων στo προσεχές πρωτάθλημα της Basket League. Στο νέο αθλητικό νόμο αναφέρεται ότι η ΕΕΑ θα αποφασίζει βάσει των εισηγήσεων της αρμόδιας επιτροπής του ΕΣΑΚΕ, που θα έχει ελέγξει τα κριτήρια και η εισήγηση θα έχει χαρακτήρα διαπιστωτικής πράξης. Η διοίκηση της «λίγκας» θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα «του οίκου» της και τις ομάδες-μέλη της στον συνεταιρισμό του επαγγελματικού μπάσκετ.

• Η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι όπως ορίζεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο τέλεσης επίσημων αγώνων, η έναρξη του Κυπέλλου ανδρών και γυναικών, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα γίνει και θα συνεχιστεί χωρίς θεατές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή