ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ρίχτερ» σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ

richter-se-soyper-ligk-2-kai-foytmpol-ligk-561074350

Σε αντίθεση με τη Σούπερ Λιγκ 1, πλήρης είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στις χαμηλότερες κατηγορίες. Σήμερα οι εκπρόσωποι των 22 ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, που επιθυμούν τη δημιουργία μιας ενιαίας Σούπερ Λιγκ 2 μέσω αναδιάρθρωσης, θα επισκεφθούν τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητώντας του νομοθετική παρέμβαση. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον υφυπουργό, απειλούν να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, καταθέτοντας τις σφραγίδες τους.

Τη συγκεκριμένη απόφαση έλαβαν ομόφωνα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν, την ίδια ώρα που οι 11 από τις 12 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 με ανακοίνωση που απέστειλαν στον υφυπουργό, τάσσονταν υπέρ της διεξαγωγής πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2 με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Την ανακοίνωση υπέγραψαν και οι υποβιβασθέντες Ξάνθη και Πανιώνιος.   

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λευτέρης Αυγενάκης επεξεργάζεται σχέδιο με 12 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 και 24 ομάδες σε δύο ομίλους στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς θεωρεί δεσμευτική την ομόφωνη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αλλά και λόγω της διχογνωμίας που επικρατεί στη διοργανώτρια αρχή. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο των Σ.Λ.2 και Φούτμπολ Λιγκ, Λ. Λεουτσάκο, ζητεί την επίσημη θέση της Ενωσης σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση, πλάνο κριτηρίων και χρονοδιάγραμμα.

Οι εξελίξεις, πάντως, αναμένεται να πάρουν παράταση, καθώς το προγραμματισμένο για σήμερα Δ.Σ. της μικρής Λίγκας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (16/9). 

• Και επισήμως η ΕΠΟ ενημέρωσε ΑΕΚ και Ολυμπιακό πως στον αυριανό τελικό Κυπέλλου θα αγωνιστούν με τα ρόστερ της περυσινής περιόδου.