Ηχηρό «στοπ» των ομάδων στα πρόστιμα της Ευρωλίγκας

Ηχηρό «στοπ» των ομάδων στα πρόστιμα της Ευρωλίγκας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μετατόπιση ευθύνης από τη διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας στις ίδιες τις ομάδες-μέλη της για την εναλλακτική επιλογή έδρας, ακόμα και σε άλλη χώρα(!), λόγω πιθανής έξαρσης της πανδημίας, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση και των 18 συλλόγων και την πλήρη αναδίπλωση της διοργανώτριας αρχής στη χθεσινή γενική συνέλευση για την επικύρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την αυστηρή τήρησή τους στο νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, είχε λάβει ως εισπρακτικό μέτρο την επιβολή υψηλών προστίμων στις ομάδες, σε περίπτωση που οι εκάστοτε γηπεδούχοι κάθε αγωνιστικής αντιμετωπίσουν από τη χώρα που εδρεύουν πρόβλημα με την πανδημία και δεν μπορέσουν να υποδεχθούν τη φιλοξενούμενη αντίπαλό τους. Το υγειονομικό πρωτόκολλο που προτάθηκε από τον Μπερτομέου προέβλεπε ότι αν η γηπεδούχος ομάδα (εφόσον στη χώρα της δεν επιτρέπεται η είσοδος άλλων υπηκόων), θα είναι υποχρεωμένη να βρει γήπεδο σε άλλη «ελεύθερη» μετακινήσεων χώρα για να διεξαχθεί ο αγώνας, ενώ αν δεν το πράξει θα τιμωρείται με πρόστιμο 150.000 ευρώ την πρώτη φορά, με 400.000 σε περίπτωση επανάληψης και σε αποβολή στην τρίτη, παρόμοια παράβαση. 

Η εκτός ορίων λογικής εισήγηση του Μπερτομέου προσέκρουσε σε «τείχος» της πλειονότητας των ομάδων που υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» των μεγάλων προστίμων. Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει οριστικά την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, ενώ υφίστανται ερωτήματα για την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ και Χίμκι-Παναθηναϊκού, λόγω της απαγόρευσης πτήσεων, προς και από τη Μόσχα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή