Σέντρα σε Αγγλία και Ισπανία

Σέντρα σε Αγγλία και Ισπανία

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Πρέμιερ Λιγκ και η Λα Λίγκα, έχουν σήμερα το εναρκτήριό τους λάκτισμα, σε μια σεζόν που αρχίζει χωρίς φιλάθλους και είναι άγνωστο εάν ο κορωνοϊός επιτρέψει την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους.

Πρόκειται ίσως για τη σεζόν που θα ξεκινήσει με τον μικρότερο θόρυβο, όχι μόνο διότι δεν υπάρχει κόσμος στις εξέδρες σε Αγγλία και Ισπανία, όπου μάλιστα είναι έντονο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αλλά και γιατί έλειψαν οι σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις εξαιτίας των σφιχτών οικονομικών συνθηκών, πάλι λόγω της πανδημίας.

Στην Πρέμιερ Λιγκ η χρονιά ξεκινάει με δύο στοιχεία που μια ολόκληρη γενιά δεν είχε βιώσει, δηλαδή τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια και τη Λιντς Γιουνάιτεντ στην κατηγορία των μεγάλων. Από τη μια η Λίβερπουλ φαίνεται ικανή να επαναλάβει το περυσινό της κατόρθωμα, με τη Μάντσεστερ Σίτι ένα κλικ πιο κάτω και τις λονδρέζες Τσέλσι, Τότεναμ και Αρσεναλ να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις δύο κορυφαίες. Αίνιγμα είναι και για φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την άλλη, η Λιντς θα συγκεντρώσει φέτος τα φώτα της δημοσιότητας όντας ένας από τους δημοφιλέστερους συλλόγους στο νησί, ο οποίος επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, και με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να παραμένει στον πάγκο της θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η πορεία της.

Οι δύο αυτές ομάδες, η Λίβερπουλ και η Λιντς, συναντώνται σήμερα στο Ανφιλντ, αφού θα έχει προηγηθεί το λονδρέζικο ντέρμπι της επανακάμψασας Φούλαμ με την κυπελλούχο Αρσεναλ, και λίγο νοτιότερα η μάχη της Κρίσταλ Πάλας με τη Σαουθάμπτον. Το βράδυ, πάλι στο Λονδίνο, παίζουν η Γουέστ Χαμ με τη Νιουκάστλ. Από τα αυριανά παιχνίδια ξεχωρίζει το Τότεναμ – Εβερτον.

Το πρωτάθλημα αρχίζει και στην Ισπανία, με τον Λιονέλ Μέσι να αναγκάζεται τελικά να μείνει στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει πλέον τεχνικό τον Ρόναλντ Κούμαν και είναι άγνωστο τι θα παρουσιάσει, καθώς βρίσκεται σε ποδοσφαιρική και διοικητική αποσύνθεση. Από την άλλη, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν φαντάζει ως φαβορί, αλλά φέτος τα προγνωστικά είναι… απαγορευμένα σε κάθε πρωτάθλημα.

Μάλιστα η έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος είχε οριστεί να γίνει χθες, αλλά η λίγκα και η ομοσπονδία διαφωνούν στο εάν πρέπει να διεξάγονται αγώνες τις Παρασκευές και τις Δευτέρες, με αποτέλεσμα να «στριμωχτεί» όλη η αγωνιστική σήμερα και αύριο.

Επιπλέον, οι αγώνες των μεγάλων που έπαιζαν στην Ευρώπη τον Αύγουστο αναβλήθηκαν, δηλαδή τα ματς της Μπαρτσελόνα με την Ελτσε, της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Χετάφε και το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλης, το οποίο έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου 2021. Συνεπώς από την πρώτη αγωνιστική ξεχωρίζει σήμερα το ματς της Γρανάδα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και αύριο το τοπικό ντέρμπι της Βαλένθια με τη Λεβάντε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή