Μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που ακούει στο όνομα Μπενφίκα καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να αρχίσουν να προβάλλουν στον ορίζοντα οι «χρυσοφόροι» όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 21.00 (Οpen TV), ο «Δικέφαλος του Βορρά» για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα επιδιώξει να επωφεληθεί την (έστω και άδεια) Τούμπα και να αποκλείσει τους ισχυρούς Πορτογάλους σε νοκ άουτ αγώνα. Τον τίτλο του αουτσάιντερ αποδέχονται άπαντες στην Θεσσαλονίκη και πρώτος από όλους ο Αμπέλ Φερέιρα.

Αλλωστε, οι μνήμες από προηγούμενες αναμετρήσεις με τους «αετούς» της Λισσαβώνας δεν είναι καλές. Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει η Μπενφίκα στη Θεσσαλονίκη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (1999 Κύπελλο Ουέφα, 2014 Γιουρόπα Λιγκ, 2018 Τσάμπιονς Λιγκ) με τον τελευταίο αποκλεισμό (1-1 στο «Ντα Λουζ» και ήττα 1-4 στην Τούμπα) να κόβει τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για τους ομίλους.

«Δεν αξίζει να κρυφτούμε πίσω από τα δάχτυλό μας. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα», ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ο οποίος κόντρα στον τεχνικό των «αετών» Ζόρζε Ζεσούς, έχει καλή παράδοση με δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, από τον πάγκο της Σπόρτιγκ.

Το μεγαλύτερο  αγωνιστικό δίλημμα για τον Φερέιρα, αποτελεί η θέση του δεξιού μπακ-χαφ. Στον αγώνα με την ΑΕΛ ο Μπίσεσβαρ ανταποκρίθηκε, ωστόσο κόντρα στην Μπενφίκα, οι λογικές σκέψεις για μια πιο αμυντική προσέγγιση του αγώνα, φέρνουν στο προσκήνιο τον Ανχελ Κρέσπο. Επίσης, θέση στο αρχικό σχήμα, διεκδικεί και ο Σέρβος, μέχρι πρότινος παίκτης της Μπενφίκα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Η Μπενφίκα που δαπάνησε περί τα 60 εκατ. ευρώ στις μεταγραφές, πιθανότατα θα παραταχθεί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στα γκολπόστ, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης λόγω τραυματισμού δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.

Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ προκριθεί, θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη ρωσική Κρασνοντάρ για τα πλέι οφ, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στις 22 ή 23/9 στη Ρωσία.

Το πρόγραμμα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει απόψε άλλες δύο αναμετρήσεις. Η Ντιναμό Κιέβου του 74χρονου Μιρτσέα Λουτσέσκου υποδέχεται την ολλανδική Αλκμααρ του Ελληνα διεθνούς Παντελή Χατζιδιάκου, ενώ η Γάνδη θα αντιμετωπίσει τη Ραπίντ Βιέννης του πρώην άσου των ΑΕΚ, Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης Ταξιάρχη Φούντα που και φέτος ξεκίνησε σκοράροντας.

Παρελθόν αποτελεί από χθες από τον πάγκο των Βέλγων, ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι, ύστερα από μόλις 25 ημέρες παρουσίας του και τέσσερις ήττες στα πέντε πρώτα ματς του πρωταθλήματος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή