Στα άκρα οι ιστιοπλόοι με τη διοίκηση της ΕΙΟ

Στα άκρα οι ιστιοπλόοι με τη διοίκηση της ΕΙΟ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει το βίντεο όπου ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας στρέφονται κατά της διοίκησης της ομοσπονδίας τους. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) απάντησε στους αθλητές της με δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν έχει διαπιστωθεί καμία παρατυπία σε διαχειριστικούς ελέγχους και τα πάντα βρίσκονται στη «Διαύγεια». Οι αθλητές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσουν και άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα, κάτι που επιβεβαίωσε χθες ο Νίκος Κακλαμανάκης σε τηλεοπτική εκπομπή.  

Στο βίντεο, ολυμπιονίκες όπως οι Μπεκατώρου, Κακλαμανάκης, Μάντης, Καγιαλής κ.ά. κάνουν λόγο για εκφοβισμούς, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κ.λπ. Στο δελτίο Τύπου της ΕΙΟ αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά, οδοιπορικά, επιβραβεύσεις, αποστολές στο εξωτερικό, καμπ, παροχές σε υλικά κ.λπ. που έχουν καταβληθεί στους συγκεκριμένους αθλητές, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανονισμούς που έχει ψηφίσει η γενική συνέλευση». Επίσης, τονίζεται ότι η «άψογη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα» προκύπτει και από τους δύο διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν. 

Στο επίμαχο βίντεο οι αθλητές αναφέρουν ότι οι «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» θα συνεχιστούν. Οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι φέρονται αποφασισμένοι να… ταράξουν τα νερά και αυτό προκύπτει και από τη δήλωση που έκανε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, όπου ανέφερε: «Εάν κάποιοι κάποτε φοβόντουσαν, τώρα δεν φοβούνται. Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε πει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή