ΒΟΥΛΗ

Δικαίωμα ψήφου δίνει στους αθλητές το αθλητικό νομοσχέδιο  

dikaioma-psifoy-dinei-stoys-athlites-to-athlitiko-nomoschedio-561081211

Δικαίωμα ψήφου και άποψης θα δώσει στους εκπροσώπους των αθλητών στις ομοσπονδίες το αθλητικό σχέδιο νόμου που θα εισαχθεί αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας καθώς ποτέ στο παρελθόν ένας αθλητής δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας του.   

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο εκλεγμένος αθλητής θα μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του και με ψήφο. Αυτό αποτέλεσε πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Συλλόγων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Ο κ. Αυγενάκης συμφώνησε με την επέκταση της συγκεκριμένης διάταξης ενώ αποκάλυψε ότι πρόθεσή του είναι να υπάρξει ανάλογη διάταξη και για τους προπονητές, κάτι που θα εισηγηθεί επόμενο νομοσχέδιο.  

Κατά της διάρκεια τις ομιλίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε στην κριτική που έχει δεχτεί για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διγλωσσία σε ό,τι αφορά το ζήτημα περιορισμού των θητειών των ΔΣ των Ομοσπονδιών, και τόνισε ότι «τα όρια ηλικία και θητειών είναι βασικό πρότυπο χρηστής διακυβέρνησης».  

Υπέρ του σχεδίου νόμου, που θα εισαχθεί αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, έχουν ταχθεί δεκάδες ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης.