Νίκες που τον μεγαλώνουν

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πριν από την πραγματοποίηση του πιο τρελού ονείρου του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπενφίκα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον η Κράσνονταρ είναι αυτή που στέκεται ανάμεσα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αγώνες των πλέι οφ με τη ρωσική ομάδα θα είναι διπλοί και το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ η ρεβάνς θα δοθεί στις 30 του μήνα στην Τούμπα.

Ηδη η μέχρι τώρα πορεία μοιάζει… μαγική. Πρόκριση επί της Μπεσίκτας, πρόκριση επί της πανάκριβης Μπενφίκα, οι οποίες μόνο τυχαία δεν ήρθαν. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε το πλάνο της ανανέωσης, εμπιστεύθηκε νέα παιδιά, πήρε παίκτες ουσίας και όχι εντυπώσεων και πλέον μπορεί να κοιτά τα… αστέρια. Το αν στο τέλος του μήνα θα είναι σε αυτά, εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική του απόδοση.  

Η παρουσία στα πλέι οφ, εκτός από το αγωνιστικό κέρδος, έδωσε μία ακόμα σημαντική οικονομική ανάσα στον σύλλογο που παλεύει με το FFP. Στα ήδη εξασφαλισμένα 7 με 8 εκατ. ευρώ από τη δεδομένη παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα (αν αποκλειστεί από την Κράσνονταρ), ο «Δικέφαλος» με την προχθεσινή νίκη, βάζει στα ταμεία του άλλα 5 εκατ. ευρώ. Και βέβαια αν προσπεράσει και τους Ρώσους τα δεδομένα οφέλη θα αγγίξουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή στον ΠΑΟΚ βλέπουν τον Χρήστο Τζόλη να βρίσκεται μεταξύ των 40 υποψηφίων για το βραβείο «Golden Boy» που δίνει η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» στον καλύτερο επαγγελματία παίκτη κάτω των 21 ετών, ενώ η πρόκριση αλλάζει και τα δεδομένα για την πώληση του Δημήτρη Γιαννούλη. Ο κορυφαίος του «Δικεφάλου» το βράδυ της Τρίτης, όπως όλα δείχνουν όχι μόνο δεν θα παραχωρηθεί –παρά το ενδιαφέρον από την Αταλάντα– αλλά θα κληθεί να συζητήσει την επέκταση του συμβολαίου του, με καλύτερους οικονομικά όρους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να του προταθεί ακόμη και διπλασιασμός στις ετήσιες αποδοχές του, που είναι στις 300.000 ευρώ.

Αντίθετα, το ματς με την Μπενφίκα ήταν το τελευταίο για τον Τσούμπα Ακπομ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Championship με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο. Η πρόταση που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, είχε έρθει πριν από το ματς της Τρίτης, όμως οι δύο πλευρές συμφώνησαν πρώτα να παίξει και μετά να παραχωρηθεί, καθώς και ο ίδιος ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα του.  

Από την άλλη πλευρά, ο πορτογαλικός Τύπος κρέμασε στα… μανταλάκια τον Ζορζέ Ζεσούς και τους παίκτες του, κάνοντας λόγο για «ελληνική τραγωδία», ενώ επικριτικά ήταν τα σχόλια και για τον Ζίβκοβιτς, που σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του. Τέλος, η αποκλεισμός της Μπενφίκα οδήγησε σε πτώση 4,11% της μετοχής της στο χρηματιστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή