Κενά, ασάφειες και θετικά του νέου νομοσχεδίου

Κενά, ασάφειες και θετικά του νέου νομοσχεδίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο νέος αθλητικός νόμος, που έχει διχάσει την αθλητική κοινότητα, εισάγεται σήμερα προς ψήφιση στην Oλομέλεια της Βουλής, αφήνοντας κάποιες απορίες, εκκρεμότητες και αδικίες. Κατ’ αρχάς, θεωρείται θετικό το ότι επιτρέπει σε πρωταθλητές, που έχουν καταλάβει θέση στην οκτάδα Ολυμπιακών Αγώνων, να ασχοληθούν με τα διοικητικά, ακόμη κι αν είναι προπονητές εν ενεργεία. Θα μπορεί, όμως, κάποιος να προπονεί στο σωματείο, του οποίου είναι μέλος της διοίκησης; Δεν πάμε έτσι στη λογική «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»; Αδικεί συλλόγους που ιδρύθηκαν, π.χ., στο τέλος του 2018 και το 2019 παρουσίασαν σε αγώνες πολλούς αθλητές, διότι δεν τους παρέχει δικαίωμα ψήφου επειδή δεν υπήρχαν δύο χρόνια προ των εκλογών.

Προσπαθεί να εκδημοκρατίσει τις ομοσπονδίες, αλλά καταργεί την απλή αναλογική. Σωστά, όμως, καταργείται η ποσόστωση των φύλων στις διοικήσεις. Οι θέσεις κερδίζονται. Δεν χαρίζονται. Εχουμε εκφράσει τη διαφωνία μας στις διατάξεις περί αριθμού θητειών και ορίου ηλικίας. Αλλά το να ομιλεί ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, περί ηλικιακού ρατσισμού, παρέμβαση στα εσωτερικά των σωματείων και για καταστρατήγηση του Συντάγματος και του Ολυμπιακού Χάρτη, καταντάει γκροτέσκο. Διότι ακριβώς όλα αυτά δεν πράττει το παρόν Δ.Σ.; Ρατσισμό ηλικιακό δεν συνιστά η απαγόρευση εγγραφής σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 35 και η μόνο υπό όρους μεταγραφή αθλητών 35 χρόνων και πάνω; Και δεν αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά των σωματείων η απαγόρευση να δηλώσουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητή χωρίς όριο, άνω των… 27 ετών; Και αυτά δεν αποτελούν ταυτόχρονα καταστρατήγηση του Συντάγματος και του Ολυμπιακού Χάρτη;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή