Το τελευταίο εμπόδιό του

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να κάνει απόψε (22.00) ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Μπενφίκα, επιδιώκει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ρωσικής Κράσνονταρ για τα πλέι οφ της διοργάνωσης και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Κόντρα στην ομάδα του Μάρκους Μπεργκ, που βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας και την περασμένη Παρασκευή συνέτριψε με 7-2 τη Χίμκι για το πρωτάθλημα, οι Θεσσαλονικείς θα διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης την ερχόμενη Τετάρτη στη ρεβάνς της Τούμπας. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και πριν από πέντε χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τους Ρώσους να παίρνουν «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα και να επικρατούν με 2-1 στη Ρωσία.  

Στην αποστολή που αναχώρησε χθες το απόγευμα, με δίωρη καθυστέρηση και με άλλο αεροπλάνο λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν βρίσκονται ξανά οι Μάτος και Ζαμπά, αλλά και ο Ροντρίγκο. Ο Αμπελ Φερέιρα δεν προσανατολίζεται σε ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπενφίκα, με τον Τζόλη ενδεχομένως να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης, στη θέση του ντεφορμέ Σφιντέρσκι.

Στο μεταξύ, παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και τυπικά ο Μουσά Βαγκέ. Ο 22χρονος Σενεγαλέζος δεξιός μπακ, που ανήκει στην Μπαρτσελόνα και πέρυσι το δεύτερο εξάμηνο αγωνιζόταν στη γαλλική Νις, αποκτήθηκε από τους Θεσσαλονικείς με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο, κάτι που ανακοίνωσαν επίσημα οι ίδιοι οι Καταλανοί.

Για τον Βαγκέ, που διακρίνεται για την ταχύτητά του και μπορεί να παίξει όλη τη δεξιά πλευρά, η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2018 δαπάνησε το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη βελγική Εουπεν. Εντάχθηκε στη Β΄ ομάδα των Καταλανών, όπου μέτρησε 20 συμμετοχές ενώ στην πρώτη ομάδα έκανε έξι. Παράλληλα, είναι διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης, με 14 συμμετοχές και ένα γκολ.

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται και ο 27χρονος διεθνής Κροάτης επιθετικός Αντόνιο Τσόλακ, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή