Η Κράσνονταρ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ

Η Κράσνονταρ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγάλη ευκαιρία να φύγει από τη Ρωσία με σκορ πρόκρισης απώλεσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε με 2-1 από την Κράσνονταρ, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε και είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 70΄. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το χρονικό σημείο έκαναν την ολική ανατροπή στο σκορ και πήραν τη νίκη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρ’ όλα αυτά η ελληνική ομάδα εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα πόδια της ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (30/9) στην Τούμπα.   

Ο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα μόνο με μία αλλαγή, σε σύγκριση με το παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στην Μπενφίκα.

Επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Α. Ζίβκοβιτς, ο οποίος μαζί με τους Πέλκα και Τζόλη αποτέλεσαν την επιθετική τριάδα της ομάδας σε σχήμα 3-4-3.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μόλις στο 6΄ τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κάιο, αλλά η εκτέλεση του Πέλκα δεν ήταν καλή και ο Σαφόνοφ απέκρουσε.

Παρά την ψυχρολουσία, οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και στο 32΄ ο Πέλκας μετά εξαιρετική συνεργασία των Γιαννούλη και Α. Ζίβκοβιτς, με πλασέ, έβαλε τον «Δικέφαλο του Βορρά» μπροστά στο σκορ.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια καθώς ο Γιαννούλης στο 39΄ ανέτρεψε τον Καμπελά και ο Κλάεσον δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι.     

Με τον ίδιο δυνατό και γρήγορο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές με κυριότερη αυτή του 68΄, στη διπλή ευκαιρία που είχαν πρώτα ο Ελ Καντουρί του οποίου το σουτ προσέκρουσε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κρέσπο, που στην επιστροφή της μπάλας δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαφόνοφ.  

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 70΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την αδράνεια της «ασπρόμαυρης» άμυνας και μετά την εκπληκτική μπαλιά του Πετρόφ και τη συμμετοχή του Μπεργκ στη φάση, ο Καμπελά έκανε το 2-1.   

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοφ, Πετρόφ, Σορόκιν, Ραμίρεζ, Κάιο, Καμπελά (81΄ Ούτκιν), Βιλένια, Ολσον,  Βάντερσον (86΄ Σουλεϊμάνοφ), Κλάεσον, Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Πέλκας (79΄ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84΄ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς.

• Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια για τα πλέι οφ της διοργάνωσης: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σάλτσμπουργκ 1-2 και Σλάβια Πράγας – Μίντιλαντ 0-0.

Απόψε (22.00) η Γάνδη υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου και την ίδια ώρα η Μόλντε τη Φερεντσβάρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή