Ενα βήμα πριν από τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Ενα βήμα πριν από τους ομίλους ο Ολυμπιακός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανάσα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Ομόνοιας με 2-0 στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο από τα δύο ματς των πλέι οφ. Ο Ματιέ Βαλμπουενά από τα έντεκα βήματα έλυσε αρχικά τον «γόρδιο δεσμό» για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που έκανε πιο εύκολη την αποστολή της ομάδας του στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Στον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι η Ομόνοια δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος, κάτι που αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη της κυπριακής ομάδας που είχε ξεκάθαρο στόχο να γυρίσει στη βάση της χωρίς να δεχθεί γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνς άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2 βάζοντας στο παιχνίδι τον Ραντζέλοβιτς και τον Ελ Αραμπί που είχε μείνει εκτός για να ξεκινήσει ο Χασάν. Κινήσεις που αποδείχθηκαν… χρυσές για τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο νεαρός Σέρβος κέρδισε το πέναλτι (χέρι του Λέσιακς) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλμπουενά στο 69΄, ενώ ο Μαροκινός, με περίτεχνη ντρίπλα και εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή στις καθυστερήσεις, έκανε το 2-0 και έδωσε ισχυρό προβάδισμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (59΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (59΄ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76΄ Εμβιλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ (87΄ Λοΐζος), Τιάγκο, Παπουλής (81΄ Ασάντε), Σενέ (46΄ Νούριτς).

Στα άλλα χθεσινά ματς της ίδιας φάσης, Γάνδη – Ντιναμό Κιέβου 1-2 και Μόλντε – Φερενσβάρος 3-3. Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα, η Λεχ Πόζναν επικράτησε μέσα στην Κύπρο του Απόλλωνα Λεμεσού με 5-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή