Ηχηρό καμπανάκι για ΠΑΟ και ΑΕΚ

Ηχηρό καμπανάκι για ΠΑΟ και ΑΕΚ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη επίσημη επανεμφάνιση του μπάσκετ στα παρκέ συνδυάστηκε με ηχηρές εκπλήξεις στο 1ο Σούπερ Καπ. Το Περιστέρι νίκησε 90-82 τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο ημιτελικό και στον σημερινό τελικό του τουρνουά (21.00) θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα που επικράτησε της ΑΕΚ με 98-88 στον πρώτο ημιτελικό.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα παίξουν στον μικρό τελικό (16.30) καθώς έδειξαν ότι βρίσκονται μακριά από τον βαθμό ετοιμότητας. Το Περιστέρι, παρά την απουσία του Μαυροκεφαλίδη, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πέτεγουεϊ, τον Βασιλόπουλο και τον Τζόουνς, ενώ ο Παναθηναϊκός (Νέντοβιτς 18 π., Ουάιτ 12 π., 6 ρ.) σε ακόμα ένα παιχνίδι είχε αμυντική ασυνέπεια και σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση. 

O Προμηθέας ήταν εντυπωσιακός στην τέταρτη περίοδο και «πάτησε γκάζι» απέναντι στην ΑΕΚ, της οποίας οι παίκτες έδειξαν ότι δεν είχαν δυνάμεις να ακολουθήσουν. Με επιμέρους σκορ 31-21 στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας κυριάρχησε, ύστερα από τις τρεις πρώτες περιόδους. 

Κορυφαίος της πατρινής ομάδας, που πιστοποίησε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της τους υψηλούς στόχους της και στη φετινή περίοδο, ήταν ο Μιχάλης Λούντζης (21 π.) που διέπρεψε αμυντικά και είχε συμπαραστάτες στην επίθεση τον Γιαννόπουλο (19 π.) και τον Μίλερ (24 π.), ενώ στη ΑΕΚ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μασιούλις (20 π.), Μορέιρα (19 π.) και Ράις (18π.).

• Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού νίκησε εκτός έδρας τον Αμυντα (79-80) και προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου. Δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο την Αλμπα, στο Βερολίνο, θα δώσει σήμερα και αύριο ο Ολυμπιακός. 

• Ο Νίκος Παππάς θα ενισχύσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εγκρίθηκε από την ΕΕΑ η μεταβίβαση μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Μ. Παπαδόπουλο στον Δ. Γιαννακόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή