Απολογισμός στον Πανιώνιο με «βολές» από Ζαμάνη, Δάρα

Απολογισμός στον Πανιώνιο με «βολές» από Ζαμάνη, Δάρα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκινημένος στον απολογισμό της ύστατης προσπάθειας πώλησης της ΠΑΕ Πανιώνιος, ώστε να απέφευγε τη διάλυσή της και τη συμμετοχή της ομάδας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά και με ευθείες βολές για τις ευθύνες του πρώην συνεργάτη και συμμετόχου του, Χρήστου Δάρα, ο Νίκος Ζαμάνης αποχώρησε από την ομάδα της καρδιάς του, ύστερα από πέντε χρόνια συνδιοίκησης.

Ο Ν. Ζαμάνης δεν θα συμμετάσχει στην επιτροπή που θα συσταθεί από τον ερασιτεχνικό Πανιώνιο και η οποία θα διαχειριστεί οικονομικά και αγωνιστικά, την ποδοσφαιρική ομάδα στη Γ΄  Εθνική και ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα των «κυανέρυθρων» (θα παίξουν δύο χρόνια), καθώς έχει γίνει η κλήρωση των 11 ομίλων (6ος ή 7ος όμιλος).

«Για τον Πανιώνιο και για εμένα, προσωπικά, είναι μια “μαύρη” μέρα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, πιστεύοντας ότι υπηρέτησα τον Πανιώνιο με ανιδιοτέλεια, αγάπη, πάθος και περηφάνια. Δεν ζήτησα ουδέποτε χρηματικό αντάλλαγμα για τις μετοχές μου (κατείχε το 43%). Το προσύμφωνο διαπραγμάτευσης είχε υπογραφεί από εμένα και τον κ. Δάρα, ο οποίος ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα οικονομικά της εταιρείας. Επίσης, τον προηγούμενο Ιανουάριο, δεν κάναμε τις μεταγραφές των Τζανδάρη και Ρουβίκα, γιατί ο κ. Δάρας δεν έκανε εγκαίρως τον εξωδικαστικό διακανονισμό», είπε. Οι υποψήφιοι επενδυτές ήταν η ουκρανική εταιρεία (fund) «Devetia Limited Investment» (με έδρα στην Οδησσό), ενώ ο οικονομικός έλεγχος πληρώθηκε από τον Πανιώνιο (20.000 ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό χρέος της ΠΑΕ που θα διαλυθεί, ανέρχεται σε 8,5 εκατ. ευρώ (δημόσιο και ιδιώτες) και ενώ το 2015, είχε αποτιμηθεί σε 11 εκατ. ευρώ. Για την προσπάθεια σωτηρίας του Πανιωνίου στα πλέι άουτ, ο κ. Ζαμάνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Στον τελικό με τον Παναιτωλικό αποδείχθηκε ότι υπήρχαν “παράξενες σκιές”». Ο Χρήστος Δάρας ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Πανιωνίου για τον υποβιβασμό σε ερασιτεχνική κατηγορία, υποστήριξε ότι τα χρέη βαραίνουν τον ίδιο και θα τα πληρώσει από την περιουσία του, ενώ χαρακτήρισε λάθος του την υπογραφή αλόγιστων μεταγραφών από εισηγήσεις του διευθυντή αγωνιστικού τμήματος, Νίκου Ζαμάνη.

Στο σημείο… μηδέν βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Γ. Χριστοδουλόπουλος και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, μεθαύριο, στη Θεσσαλονίκη, δεν πρόκειται να αγωνιστούν οι «κυανέρυθροι». Η ΚΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένο επενδυτή που εκπροσωπεί ο προπονητής, Τζώρτζης Δικαιουλάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή