Ένα διαφορετικό ταξίδι: Από το κέντρο του αθλητισμού, στον ομφαλό της γης

Ένα διαφορετικό ταξίδι: Από το κέντρο του αθλητισμού, στον ομφαλό της γης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα κομμάτι στην ιστορία του αθλητισμού και ειδικότερα των ανθρώπων με αναπηρίες πρόσθεσαν το Σάββατο 29 Αυγούστου οι αθλητές του Συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ, καθώς διήνυσαν απόσταση 180 χλμ από το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (άγαλμα Σπύρου Λούη) μέχρι τους Δελφούς, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ένα ταξίδι στο χρόνο. Ένα ταξίδι που ένωσε το Αθλητικό Κέντρο που έλαβαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την πόλη των Δελφών όπου στην αρχαιότητα διοργανώνονταν τα «Πύθια», αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας, δεύτεροι σε σημαντικότητα μετά τους Ολυμπιακούς αγωνες.

Ένα διαφορετικό ταξίδι: Από το κέντρο του αθλητισμού, στον ομφαλό της γης-1

Το εγχείρημα αυτό είναι μοναδικό καθώς για πρώτη φορά μία τέτοια απόσταση διανύεται από ανθρώπους με κινητικές και οπτικές αναπηρίες με τη χρήση ποδήλάτων, ειδικών ποδήλατων (τρίκυκλα και tandem) και χειρήλατων σε μορφή σκυταλοδρομίας.

Όπως τονίζεται, σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη του μηνύματος «Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί» μεσα απο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου αναφορικά στη συμπερίληψη στην κοινωνία μας των ανθρώπων με αναπηρίες καθώς και με την πρόκληση αισθημάτων θαυμασμού και σεβασμού. 

Ένα διαφορετικό ταξίδι: Από το κέντρο του αθλητισμού, στον ομφαλό της γης-2

Τους αθλητές Αμεα του ΙΩΝΑ, μετά την 11ωρη διαδρομή τους υποδέχθηκαν θερμά η τοπική κοινωνία και οι αρχές της πόλης των Δελφών απονέμοντάς τους αναμνηστικά βραβεία κατά τον τερματισμό, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» Κωνσταντίνος Χαλιορής σε συνεργασία και με την υποστήριξη του οποίου διεξήχθη η ποδηλατοδρομία. Την επομένη, οι αθλητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο των Δελφών.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος:

  • Τάντεμ με Σάντρα Ρούπα (οπτική αναπηρία)
  • Χειρήλατο Αντώνης Παππάς (κινητική αναπηρία)
  • Τρίκυκλο Χαράλαμπος Κεραμετζίδης, (κινητική αναπηρία)
  • Τάντεμ Χρήστος Κορομηλάς, Σωκράτης Διγγόλης (οπτική Αναπηρία)
  • Ποδήλατα άνω άκρου Νίκος Κύτταρης και Δημήτρης Λίτσιος (κινητική αναπηρία)
  • Πιλότοι τάντεμ: Θάνος Δημάκης, Γιώργος Γκούντας 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή